E okul veli bilgilendirme sistemi ile eğitim daha hızlı

Türkiye'de veliler okula gitmeden öğrenci hakkında okul bilgisi edinebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın on yıl kadar önce kullanıma açtığı e okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci takibinde kolaylık sağlıyor.

Türkiye’de veliler okula gitmeden öğrenci hakkında okul bilgisi edinebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın on yıl kadar önce kullanıma açtığı e okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci takibinde kolaylık sağlıyor.

2017 yılında teknolojinin nimetlerinden fazlası ile faydalanıyoruz. Eğitim dünyası da teknolojik gelişmelerden oldukça nasipleniyor. Birbiri ardına kurulan sistemler ile eğitim süreci uzaktan takip edilebiliyor. Ayrıca öğrenciler evlerinden eğitim müfredatı hakkında bilgi sahibi alabiliyorlar.

E okul veli bilgilendirme sistemi ile devamsızlıklar, yazılı tarihleri ve okula dair birçok bilgi anında öğreniliyor. Mart aylarının başlarındayız. Artık öğrenciler için yazılılar yavaş yavaş başladı. Öğrenciler sınav tarihlerini ve notlarını sistem üzerinden takip edebiliyorlar. Okul personeli sistemi düzenli olarak güncelliyor.

Teog sınavı nisan ayında yapılacak. Bu sınav süreci de e okul üzerinden takip ediliyor. Teog sonuçları sistem üzerinden açıklanıyor. 2016 2017 teog sonuçları haziran ayında e okul sistemi üzerinden öğrencilere ve velilere duyurulacak. Yaz döneminde ise teog yerleştirmeleri başlayacak.

Meb, e okul sistemi sayesinde eğitimde çığır açmış durumda. Bir çok ülkenin bu güzel sistemi takip ettiği biliniyor. Ayrıca gelecekte öğrenciler bu ve benzeri sistemler kurabilecekler. Çünkü artık okullarda kodlama dersleri geliyor.