Eğitim ve e okul veli bilgilendirme VBS sistemi 2017

Eğitim sistemi nasıl ve işler? Eğitim sistemi toplumun özelliği ve o çağın beklentisine göre değişiklik gösterebilen bir sistemdir. Bu nedenle evrensel bir eğitim sisteminin olması söz konusu değildir. O toplumun, hangi tarz eğitime ihtiyacı varsa eğitim sistemi de o şekilde evrilmek zorundadır.

Eğitim sistemi nasıl ve işler? Eğitim sistemi toplumun özelliği ve o çağın beklentisine göre değişiklik gösterebilen bir sistemdir. Bu nedenle evrensel bir eğitim sisteminin olması söz konusu değildir. O toplumun, hangi tarz eğitime ihtiyacı varsa eğitim sistemi de o şekilde evrilmek zorundadır.

Türkiye’de Eğitim Sistemi Neden Sürekli Değişmektedir?

Türkiye’deki eğitim sistemindeki değişikliklerin en önemli nedeni sistem ile çağın gereklerine ayak uydurmak istenmesidir. Uluslararası platformlarda yapılan sınavlar ile ülkeler arasındaki eğitim durumlarının gelişmişlik derecesi ortaya konmaya çalışılır. Türkiye son yıllarda büyük atılımlar yapmıştır. E okul VBS gibi sistemler eğitim sürecini desteklemektedir.

4+4+4 nedir?

Türkiye’de şu an uygulanmakta olan sistem; 4+4+4 eğitim sistemidir. Bu sistem 4 yıl olmak şartıyla 3 aşamadan oluşur ve eğitimin her aşaması zorunludur. E okul sistemi sayesinde bu süreçte veliler ve öğrenciler eğitim sürecine uzaktan dahil olabilmektedir.

İlk 4Yıl Ne Öğrenilir?

İlk basamak, 4 yıl süren ilkokuldur. Sınıf öğretmenleri 4 yıl boyunca öğrencilere okuma yazma, temel düzeyde matematik, hayat bilgisi, fen bilgisi, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek amacıyla resim ve beden eğitimi gibi dersler vermektedir. Türkiye’nin yabancı dil konusunda dünya ülkelerinin gerisinde kalması üzerine İngilizce dersi de ilk 4 yıla eklenmiştir. Öğrenciler ikinci sınıftan itibaren İngilizce dersi görmektedir. 4. Sınıftan itibaren yazılılar başlamaktadır. Yazılı notları e okul sitemine yüklendiğinden uzaktan takibi mümkün olmaktadır.

İkinci 4 Yıl NE Öğrenilir?

İkinci basamak, yine 4 yıl süren ortaokuldur. Artık sınıf öğretmenleri değil; alanlarında uzmanlaşmış branş öğretmenleri, öğrencileri üçüncü basamağa hazırlamaktadır. Öğrenciler burada aldıkları 4 yıllık eğitimin sonunda TEOG sınavına girecek ve başarı puanlarına göre liselere yerleşeceklerdir. Bu kademede öğrencilere sosyal bilgiler, Türkçe, matematik, fen bilimleri, İngilizce, din kültürü, resim, müzik ve beden eğitimi gibi dersler verilir. Ayrıca öğrenci lisede ilgi alanına ve özel yeteneğine göre ayrılacağı için; öğrencilere bu yönde de çalışmalar yapılır. Sosyal derslere ilgisi olan öğrenciler sosyal bilimler lisesine, fen derslerine ilgisi olanlar fen liselerine, spor kabiliyeti olanlar spor liselerine gidebilirken; resim ve müziğe ilgisi olanlar ise güzel sanatlar lisesine gidebilir. E okul öğrenci girişi ile öğrenciler diledikleri zaman sisteme erişebilmektedir.

Son 4 Yıl Ne Öğrenilir?

Eğitim sisteminin zorunlu son basamağı ise lise eğitimidir. İlgi alanlarına göre liselere yerleşen öğrenciler, burada üniversiteye hazırlanırlar. Bu nedenle yeni eğitim sistemi ile lisedeki pek çok ders seçmelidir. Öğrencinin girmek istediği üniversite bölümüne göre ders seçmesi gerekmektedir. Üniversite sınavında da seçtiği derslerden soruları çözüp istediği bölüme gidecektir. Eğitim süreci boyunca bilgiler e okul VBS sistemine yüklenir.