KARAMAN'DA EĞİTİM ÇALIŞMALARI

KARAMAN İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde eğitim, proje, hizmet başarı ve yatırım çalışmalarını değerlendirdi.

KARAMAN’DA EĞİTİM HİZMET VE YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ
 Grand Otel’de basın mensupları ile düzenlenen kahvaltılı toplantıya Karaman Valisi Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve medya temsilcileri katıldı.
VALİ MERAL; “KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ”
Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman’da eğitim anlamında son yıllarda gerek hükümet nezdinde sağlanan fiziki gelişimler, gerekse eğitim kadrosunda sağlanan başarıların giderek arttığına dikkat çekerek; “Artık Karaman kendisi ile yarışan ve sürekli eğitimde istikrarı yakalayan bir ilimiz haline geldi.
Birçok sosyal ve kültürel projelerde eğitimle entegreli halde kurumlar arası işbirliği ve sağlanan protokol çalışmaları da bunun ayrıca bir göstergesi oluyor.”dedi.
TAM ZAMANLI EĞİTİME GEÇİLDİ
Karaman Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu brifing şeklinde hazırladığı bilgilendirme sunumunda Karaman İl genelinde toplam 54 bin 86 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, Karaman’ın tam zamanlı eğitim sistemine de dahil olduğunu belirtti.
 2017 2018 eğitim öğretim yılında geçilen sitem dahilinde Karaman’da anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liselerde sabahçı öğrenci şeklinde gruplandırmalar son bularak daha uzun teneffüs ve dinlenme sürelerine göre tam gün eğitim yapıldığını vurguladı.
TEMEL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YATIRIMLARI
Karaman’da devam eden süre gelen eğitim yatırımlarına da değinen Kuntoğlu, 19 Mayıs, Anafartalar Nas İmam Hatip, Merkez Anadolu, Cahit Zarifoğlu, Akçaşehir İlkokulu, Kılbasan, Tapduk Emre ve Elmaşehir ile Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Öğrenci Pansiyonları, Ram Hizmet binası, Mesleki Teknik Atölye binası, Sarıveliler Ermenek ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde de derslik yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.
EĞİTİM PROJELERİ 
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve tekonolojiyi iyileştirmek amacıyla bilişim teknolojilerini de önemsediklerinin altını çizen Kuntoğlu, Fatih Projesi, Eğitimde Bilişim Projesi, Doküman Yönetim Sistemi, İl Milli Eğitim ve Avrupa Birliği Projeleri, Tübitak Projeleri ve Bilim Fuarları, Mevka Projeleri Mühendislik ve Kodlama Çalışmaları, Arduina icat üretici Projeler, Kop Okuyor Projesi, Kütüphane Projeleri ile sosyal projeler kapsamında Sağlıcakla Kal, Edep Projeleri, Sevgini Ver Emeğini Ver, Onun kardeşi benim projesi, Eğitimde değerler projesi, Rehberlik Araştırma Projesi, Okuryazarlık Projeleri, Özel Eğitim projelerinden verim sağlandığını açıkladı. Eğitim çalışmalarının yanı sıra, kültürel hizmetler,  sportif başarılar, eğitim seminerleri, kurumlar arası ortak eğitim çalışmaları ile ilgili protokol çalışmalarının da yapıldığını ifade eden Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman’ın eğitimde fiziki gelişme başarı anlamında her yıl mesafe kaydettiğine dikkat çekti.
Yapılan sunum ve basın mensuplarının sorularının ardından Mili Eğitim Müdürlüğü bilgilendirme sunum toplantısı sona erdi.