Karne notları, e okul öğrenci girişi ile sistemde 2017

Okullar yakında kapanacak. Öğrenciler şimdiden karneleri merak etse de daha yazılılar sona ermedi. Okullarda son yazılılar yapılıyor. Milyonlarca öğrenci uzun bir tatile hazırlanıyor. Yazılı notları ise e okul veli bilgilendirme sisteminde.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, bundan yaklaşık on sene önce e okul sistemini kullanıma açtı. Türkiye olarak geçen zaman içinde sistemi kullanmaya bir hayli alıştık. Öğrenciler ve veliler artık okula gitmeden evlerinden veya herhangi bir yerden notlarını görebiliyorlar. Sistemin kullanımı son birkaç yıldır çok arttı. Çünkü internet kullanımı yaygınlaştı. Ayrıca mobil kullanımın devreye sokulması ile kullanım yaygınlaştı.

Okullar ne zaman kapanacak?

Okullar bu sene 2016 2017 eğitim öğretim yılında 9 HAZİRAN da kapanacak. Öğrencileri uzun soluklu bir tatil bekliyor.

Öğrenciler sistem sayesinde sadece yazılı notlarına değil, karne notları ve diğer okul bilgileri de sistemde. Veliler her zaman sistem üzerinden öğrencilerini takip etme fırsatı buluyorlar. İstanbul, Ankara , Karaman ve diğer tüm illerimizden sisteme kolayca ulaşmak mümkün. E okul öğrenci girişi ile bilgi almak mümkün.

E okul veli bilgilendirme sistemi  dünya ülkeleri tarafından ilgiyle takip edilen bir sistem. MEB tüm okul verilerine bu devasa sistem sayesinde ulaşabiliyor. Karneler daha önceki yıllarda son gün veriliyordu. Ancak e okul ile karne günü gelmeden notları görmek mümkün hale geldi.

e okul karne notları