Kaybedeni olmayan final

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ il genelinde düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasında 11 ilçeden 11 öğrenci il birincisi olmak için ter döktü. Tek tek okunan Kuran-ı...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ il genelinde düzenlenen "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışmasında 11 ilçeden 11 öğrenci il birincisi olmak için ter döktü. Tek tek okunan Kuran-ı Kerim’in ardından jüri, Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kübra Er’i 96,57 puanla birinci seçti.

Genç Nida Kuran-ı Kerim okuma yarışmasının finali Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yapıldı. Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma yarışması finaline Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veysel Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Okul Müdürü İsa Çetin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışmada ilk olarak Malkara İmam Hatip Lisesinden Funda Çakır daha sonra sırasıyla Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Betül Kama, Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gizem Önder, Marmaraereğlisi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatmanur Çakır, Çorlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Asude Temelci, Saray Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yadigar Kösenli, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Habibe Toktaş, Ergene Anadolu İmam Hatip Lisesinden Elif Çelikkol, Hayrabolu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Feyzanur Künbet, Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kübra Er, Muratlı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Suzan Beken yapılan kura sonucu belirlenen surelerden ayetler okudu.

Yarışmanın jürileri Yusuf Tuna, Hacer Kayacan, Fatma Tatlı, Nihal Kılıç, Neslihan Nazlı Öztürk, Zehra Akbulut ve Vefa Babaoğlu yarışmacılar tecvid, nefes kontrolü, kıraat ve güzel okuma kategorileri konusunda titizlikle değerlendirdi.

"İmam hatipli olmak ayrıcalıktır"

Final yarışmasının sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İmam Hatipli olmanın ayrıcalık olduğunu kaydederek, kendisinin de İmam Hatipli olduğunu ve bu ülkenin Cumhurbaşkanının da bir İmam Hatipli olduğunu vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe de kısa bir konuşma yaptı. Başkan Öğe, "Tüm öğrencilerimizin maşallahı var, hepsi pırıl pırıl Asımın nesli. Sizler öğrendiklerinizi sizden sonra gelenler öğreteceksiniz. Bizler sizlerin bu başarıları ile ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

"Birinciler açıklandı"

Konuşmaların ardından jüri üyelerinin puanları açıklaması ile il birincisi belirlendi. Yarışmada Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kübra Er 96,57 puanla birinci, 91,14 puanla Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gizem Önder ikinci, 91 puanla ise Hayrabolu İmam Hatip Lisesinden Feyzanur Kümbet üçüncü oldu. Birinciye ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veysel Çalık, ikinciye ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, üçüncüye ödülünü ise Çerkezköy İlçe Müftüsü ve aynı zamanda yarışma jüri başkanı Yusuf Tuna verdi.