ÖSYM Sağlık Bakanlığı 2017/3 Tercih Kılavuzu'nu Yayımladı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun sözleşmeli personel istihdamı için tercih kılavuzu yayımlandı. Başvuru süreci ve tercihler hakkında her şey bu haberde.

Sözleşmeli personel istihdamı yapacak olan Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bu bağlamda tercih rehberini yayınladı. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapabilmek amacı ile Kpss 2017/3 tercih kılavuzu yayımlandı.

Binlerce kişinin her yıl düzenlenen memur alımı sınavı Kpss sonrasında yayınlanan kılavuzların bir yenisi Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu için sözleşmeli personel yerleştirme rehberi yayına girdi. 657 sayılı Devlet memurları kanununun 4/B maddesi ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine yönelik sözleşmeli personel alımı için yerleştirme yapılabilmesi adına adayların tercih yapması gerekmektedir. Kpss sınavına katılmış ve geçerli puanı almış olan adaylardan alım şartlarına uyanların 2-9 Mart 2017 tarihlerinde internet üzerinden ÖSYM’nin sitesinden tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

İnternet üzerinden tercih gönderim süresi 9 Mart 2017 tarihi saat 23.59’ a kadar devam edecektir. Adayların gerekli şartları taşımaları ve başvuru işlemini yaptıkları bölüm için gerekli olan kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca internet üzerinden yapılan başvuru işlemlerinde adaylar için online olarak hazırlanan rehberde açıklanan kurallara uygun olarak işlem yapmaları ve tercih işlemlerini tamamlamak için TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmış olmaları gerekmektedir. Adayların, ÖSYM üzerinden online başvuru yapabilmeleri için kendilerine daha önceden verilmiş şifreleri kullanmaları ve kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyarak başvurularını tamamlamaları önemle duyurulur.

sağlık bakanlığı memur alımı