Sözleşmeli Öğretmen Mülakatları Nasıl Yapılacak Neler Sorulacak?

2017 öğretmen atamalarıyla ilgili takvim ve kontenjanın açıklanmasının ardından mülakat ve değerlendirme ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı.

Başvuru Başlangıç Tarihi 15 Mart

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 yılı öğretmen atamaları için başvuruların 15 Mart’tan itibaren alınacağını açıkladı. Açıklamada, başvuru sürecini müteakiben yapılacak sözlü sınav ve tercihlerle birlikte işlemlerin Eylül ayına kadar devam edeceği ve atamaların Eylül’de gerçekleştirileceği bilgisi de yer aldı. Öğretmen adaylarını en çok tedirgin eden konu ise mülakatlar.

Mülakatlar Nisan’da

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanmayan alanlarda mülakatlar 3-7 Nisan tarihleri arasında yapılacak. ÖABT yapılacak branşlar için mülakatlar ise 24 Nisan’da başlayacak, 13 Mayıs’a kadar devam edecek.

Mülakatlarda Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

Öğretmen mülakatları için 4 ana değerlendirme kriteri var. Öğretmen adayları konuyu anlama, özetleme ve ifade edebilme; iletişim yetenekleri ve ikna becerisi; teknolojik ve bilimsel ilerlemeler konusunda bilgi sahibi olma; eğitimcilik nitelikleri gibi 4 ana kritere göre değerlendirilecekler.

Değerlendirme 100Puan Üzerinden Yapılacak

20 temel yeterlilik baz alınarak her yeterliliğe göre 0-5 arasında bir puanlama yapılacak. Böylece öğretmenler 100 tavan puanı üzerinden değerlendirilmiş olacaklar. Öğretmen adaylarının tercih yapmaya hak kazanmaları için 60 taban puana ulaşmaları gerekir.

Mülakatalar 7 İlde Yapılacak

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum ve Şanlıurfa’da yapılacak olan mülakatlar için öğretmen adayları istedikleri il tercihinde bulunabilecekler.

öğretmen atamaları