TEOG puan hesaplama 2017, YEP ne zaman açıklanıyor?

Koca bir eğitim yılının ardından öğrenciler tatile başladı. Ancak 8.sınıftan mezun olan öğrenciler için tatlı bit telaş başladı. Teog puan hesaplama ile durumlarına bakan öğrenciler hangi liselere gidebileceklerini kestirmeye çalışıyorlar.

2016 2017 eğitim öğretim yılının ardından okullar tatile girdi. Her iki dönemde yapılan TEOG sınavları tamamlandı. Ancak teog süreci devam ediyor. Çünkü sırada teog yerleştirmeleri var. Öğrenciler teog puan hesaplama ile puanlarına baksalar da yakında sonuçlar açıklanacak. Ve teog yerleştirme süreci başlayacak.Teog hesaplama ile azçok puanları görmek mümkün.

TEOG YEP PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2016 2017

Tatil başladı.26-27 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen Yerleştirmeye Esas Puanları'nın açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Tercih işlemlerinden önce açıklanan YEP puanları MEB üzerinden açıklanacak. 2017 TEOG YEP puanları 30 Haziran 2017 tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler sistem üzerinden gelişmeleri takip edebilecekler.

TEOG YEP PUAN 2017 HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Puanları sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) resmi internet sitesinde YEP puan hesaplama sistemi bulunuyor. YEP puan hesaplama yapabilmek için öncelikle https://odsgm.meb.gov.tr/ adresine girmeniz gerekiyor. Sitenin anasayfasında üst kısımda yer alan "YEP Hesapla" sekmesine tıkladıktan sonra ekrana gelen pencerede; 1. dönem ortak sınavlar sonuçları, 2. dönem ortak sınavlar sonuçları, 6., 7., ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanını girdikten sonra YEP puanları hesaplanacaktır.

Teog öğrenciler için çok önemli. Çünkü bir sonraki okul hayatlarını etkileyen bir süreç. Okulların açılması ile başlayan süreç bir sonraki eğitim sürecinin başlaması ile sona eriyor. Teog puanları ne kadar yüksekse öğrenciler için o kadar faydalı.

Okullar açıldığında öğrenciler yeni okullarında ve sıralarında olacaklar. TEOG özellikle ortaokul son sınıf öğrencileri için çok önemli. Çünkü güzel bir lisede okumanın yolu teog başarısından geçiyor. Teog puanı yüksek olan öğrenciler daha güzel liselere yerleşiyorlar.

teog hesaplama