Teog sonuçları bilgisi e okul sisteminde 2017

Öğrenciler bir süredir teog sonuçlarını merak ediyordu. Sonuçlar e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğreniliyor. Nisan ve kasım aylarında yapılan teog sınavı sonuçları açıklandı. Teog 2.dönem sonuçları.

Ortaokul son sınıf öğrencileri teog konuları açıklanır açıklanmaz çalışmaya başladılar. Yaklaşık bir senedir sınav ile iç içe olan öğrenciler nihayet bu hafta tatile girecekler. Ancak teog süreci devam ediyor. Çünkü sınav yerleştirmeleri olacak.

TEOG neden önemli?

Son sınıf öğrencileri bu sınav ile liselere yerleşiyorlar. Bir anlamda bu sınav eğitim hayatına yön veriyor. Adaylar meraklla teog sonuçlarını bekliyordu. e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden sınava dair bilgi sahibi olmak çok kolay. Adaylar 5 gün içinde sonuçlara itiraz edebiliyor.

TEOG SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sonuçlar e okulda. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

TEOG YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI

Sonuçlar açıklandı. Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI

Teog 2017 açıklandı. Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

teog 2.dönem sonuçları