TEOG tercihleri ne zaman başlıyor?

Bilindiği üzere ülkemizde 8.sını öğrencileri her iki dönemde de TEOG sınavına katılıyor. Öğrenciler bu sınav sonuçları ile tercih yapıp orta öğretime yerleşiyorlar.

Bu sene teog sınavları tamamlandı. Ve şimdi sıra tercihte.  Öğrenciler 14 temmuzdan itibaren tercih yapmaya başlayacaklar. Son gün ise 24 temmuz. Ancak uzmanlar öğrenciler tercih hususunda uyarıyorlar.

Bu sene tüm öğrencilerin puanlarında yükselme var. ancak öğrenciler ve veliler puana göre değil yüzdelik dilime göre hareket etmeli. Çünkü puan ile yapılan tercihler doğru olmayabilir.

TEOG tercihleri 14 Temmuz Perşembe günü başlıyor ve on gün sürecek, 24 Temmuz’da biten tercihlerde en fazla 25 okul tercih edilebilecek.

Öğrenciler ilk gün değiilde birkaç gün geçince tercih yaparsa düşünme fırsatı bulacaklardır. Birde mutlaka tercih merkezlerinden yardım almalılar. Okullarından mutlaka yardım almalı öğrenciler.

Teog işlemleri e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden alınıyor. Öğrenciler tercih yaparken son güne bırakmamalı. Çünkü internet kesintisi gibi durumlarda tercih aksayabilir. Daha önceki yıllarda e okul da yoğunluğa bağlı kesintiler oluyordu. Ancak sistem artık daha sağlam çalışıyor.

ÖZEL OKUL KAYITLARI 13 TEMMUZ’A KADAR SÜRÜYOR

Kayıtlar başladı. Özel okul kayıtları 13 Temmuz’a kadar sürecek. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, özel okulun nasıl seçilmesi gerektiğini anlattı. Özel okul kayıtları bugün başladı. Kayıtlar, 13 Temmuz'a kadar sürecek. Bununla birlikte, velileri de okul seçimi telaşı sardı. Türkiye Özel okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, özel okul seçiminin nasıl yapılmasını gerektiğini anlattı.
Öncelikle velilerin özel okulu tercih etme nedenlerini anlatan Dal, birinci olarak yabancı dili neden olarak sıraladı: “Resmi okullarla özel okullar kıyaslandığında özel okulların yabancı dile yoğunlaşmaları, buna verdikleri önem ortaya çıkıyor. İkinci nedense özel okullarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı. Devlette bir öğretmene ortalama 20 öğrenci düşerken, özel okulda bir öğretmene 7-8 öğrenci düşüyor. Bu da eğitimi, kaliteyi artıran bir unsur.”

Öğrenciler ve veililer  heyecan içerisinde teog sürecini bekliyor. Çünkü hangi lisede eğitim alınacağı bu sınavın sonuçlarına bağlı. Her öğrenci kendine en uygun okulda eğitim görmek istiyor.

teog tercihleri