YGS'yi Dakikalarla Kaçırdılar !

Bu yıl YGS'de yeni uygulanmaya başlayan kural sonucu birçok öğrenci YGS'yi 15 dakika ile kaçırdı !

Bu yıl Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) na girecek 2 milyon 265 bin 902 aday, kendilerini bekleyen sürprizden habersizdi. Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu yıl aldığı kararla 09.45’e kadar sınav salonunda olma kuralı getirdi 2017 YGS 15 dakika kuralı dolayısıyla pek çok ilde binlerce aday bir dakika geç kaldıkları için salona alınmadı. YGS‘yi bir dakika ile kaçıran adaylar gözyaşlarına boğuldular.  2017 YGS 15 dakika kuralı sebebiyle binlerce üniversite adayı bir yıl daha beklemek zorunda.

YGS’yi bir dakika ile kaçıran adaylardan biri olan ve sınava Adana’da girecek olan Mehmet Kara’nın sosyal medyadaki görüntüleri konuya tepki çekti. Sınava giremeyince okul kapısının önünde ağlayan öğrenciyi diğer veliler teselli etmeye çalıştı. Kayseri’de bir kız öğrenci sinir krizi geçirerek ambulansa alındı. YGS Adaylarının mağduriyeti ebeveynleri de, görenleri de çok üzdü. Bursa’da yine bir dakika ile sınava alınmayan öğrencinin annesinin feryatları YGS adaylarının mağduriyetinin ifadesiydi adeta.

Adaylara yeterince iyi duyurulmamış 2017 YGS 15 dakika kuralı yüzünden YGS’yi bir dakika ile kaçıran adaylar dışında sınava yetişen ama yaşadığı stres yüzünden sınavdan ayrılmak zorunda kalan adaylar da vardı.

YGS sınav sonuçları 28 Mart saat 10.00 da açıklanacak ve ÖSYM ilk kez sonuçların açıklanacağı tarihi veriyor.

Haksızlığa uğradıklarını düşünen YGS adaylarının mağduriyeti sonuçların açıklanacağı tarihe kadar tekrar tekrar gündeme gelecek gibi görünüyor.

ygs 15 dakika kuralı