2 El Araç Kredisi Kaç Yasa Kadar?

Günümüzde araç sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp artık bir gereklilik halini almıştır. Her ne kadar sıfır km araçlar gözümüze hoş gelse de fiyatların yüksek olması, 2 el araç piyasasını canlı tutmaktadır. 2 el bir araç almaya karar verdiniz, piyasayı araştırdınız size ve bütçenize uygun seçenekleri değerlendirirken bir ilana rastladınız; ''Sahibinde düşük km, temiz, bütün bakımları zamanında yapılmış kaçırılmayacak bir fırsat'' ama nakit ihtiyacınız var.

Günümüzde araç sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp artık bir gereklilik halini almıştır. Her ne kadar sıfır km araçlar gözümüze hoş gelse de fiyatların yüksek olması, 2 el araç piyasasını canlı tutmaktadır. 2 el bir araç almaya karar verdiniz, piyasayı araştırdınız size ve bütçenize uygun seçenekleri değerlendirirken bir ilana rastladınız; ‘’Sahibinde düşük km, temiz, bütün bakımları zamanında yapılmış kaçırılmayacak bir fırsat’’ ama nakit ihtiyacınız var. Üzülmeyin bankalar 2 el araçlara uygun taşıt kredileri veriyor. Tabi bunun için bazı kriterler söz konusu, bunların başında da almak isteğiniz aracın yaşı geliyor.

2 el araç kredisi kaç yasa kadar veriliyor?

2 el araçlarda kredi kullanabilmek için araç yaşı faktörü önemli. Ancak; taşıt kredileri için araç yaşı ile ilgili yasaların getirdiği bir kısıtlama ve zorunluluk olmaması bankalar arasında farklıklar oluşmasına neden olmuştur. 2 el araçlara bankaların hemen hepsi düşük faizli 48 ay vade ile taşıt kredisi verirken, almak istediğiniz aracın 5 ile 10 yaş arasında olmasını istiyor. 10 yaş üstü araçlar için taşıt kredisi kullandırılmıyor. Bazı bankalar maksimum 5 yaşa kadar araçlara kredi verirken bazı bankalar da vade sonu 10 yaşına kadar olan araçlara kredi veriyor. Ayrıca; aracın banka tarafından ipotek altına alınmasından dolayı kefil isteme pek görülmemektedir.

Bir diğer önemli husus

Bankalar almak istediğiniz taşıt fiyatının 0 üne kredi vermemektedir. 2 el taşıt kredilerinde kasko değeri 50.000 TL ye kadar olan tutarın % 70' ine kredi kullandırılırken % 30 peşinat olarak elinizde olması gerekiyor. 50.000 TL üzerinde olan tutar için iki aşamalı bir hesaplama yapılıyor. Yani 100.000 TL tutarındaki bir araca ilk 50.000 TL için % 70, geri kalan 50.000 TL içinde % 50 sine kredi kullandırılabiliyor.

2 el araç