2. OSB İÇİN; 7 FİRMA ÖN BAŞVURU YAPTI

KARAMAN 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE 7 FİRMA ÖN BAŞVURU YAPTI

Geçtiğimiz haftalarda Karaman’a Serbest Bölge Kurulması yönünde yapılan çalışmalarda gelişmeler yaşanırken, yine bir diğer önemli yatırım projelerinden olan Karaman 2. Organize Sanayi Bölgesi için de çalışmalar sürüyor.

Karaman'da ikinci OSB için çalışmalar devam ederken 7 bin dönüm alan üzerine kurulması düşünülen OSB'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcı ve girişimcilerin Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ne müracaat edebilecekleri öğrenildi.

Karaman'da yeni OSB kurma çalışmaları kapsamında 220 parselin bulunduğu Karaman OSB'de tahsis edilecek parsel kalmaması nedeniyle başlatılan çalışmalar Karaman Valiliği bünyesinde hassasiyetle takip ediliyor.

7 FİRMA ÖN BAŞVURU YAPTI

İl Merkeze bağlı Sudurağı Beldesi'nde bulunan 7 bin dönüm mera arazisinin OSB yapılması için çalışmalar başlatıldı.
Karaman 2 OSB için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü talep toplamaya başlarken 7 firmanın "yatırımcı ön talep formu"nu doldurup il müdürlüğüne teslim ettiği öğrenildi.
Gıda ağrılıklı üretim yapan Karaman için yatırırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların, Karaman’a yatırım yapabilmeleri ve Karaman’ın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmesi için gerekli olan yatırım alanı ihtiyacını giderecek olan bu çalışmayla Karaman’ın sanayi şehri unvanını da güçlendirmesi hedefleniyor.

7 firma