BAKAN ELVAN'DAN MÜJDE

90 MİLYAR LİRALIK SÜPER TEŞVİK PAKETİ

Lütfi Elvan; “İŞ DÜNYASININ BİZE GÜVENMESİ LAZIM”

Kalkınma Bakanlığı’nın bölgedeki illerin gerek iç gerek dış ticarette etkin rol oynamasını sağlamak amacıyla desteklediği Akdeniz Ekonomi Forumu, 7-8 Mart 2018 tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek.

Bakan Elvan, “Yatırım açısından 2018, 2017’ye göre daha iyi bir yıl olacak. İş dünyasının bize güvenmesi lazım. Kendi ülkesine bizim insanımızın güvenmesi lazım.”dedi

Elvan; “Lojistik maliyetleri düşürmek için karayolu, deniz, demiryolu ve havacılık yatırımları anlamında önemli projeler olacak. Yenice, Tarsus ile birlikte Mersin’de yeni imar planıyla lojistik üssü kurulacak. Mersin ile Adana arasında demiryolu taşımacılığı anlamında yatırım olacak. Havayolu noktasında da Çukurova için üstyapı ihalesine haftaya çıkacağız. 30 milyon kapasiteli turizm ve kargo temalı bir yatırım olacak. Liman yatırımları da bölge ticaretine ciddi ivme katacak. Örneğin Mersin’de 200 yatırımcı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmak için sıra bekliyor. Neden bekliyorlar? Çünkü yer yok. Kısa süre içinde OSB’deki yatırım yeri problemini çözüyoruz. tüm yatırımlar için yer sağlanacak.

SÜPER TEŞVİK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu yılın başarılı geçeceğini söyleyerek, süper teşvik paketinde 90 milyar liralık bir yatırım talebini de hatırlatarak, “Yatırım açısından 2018 yılı 2017’ye göre daha iyi bir yıl olacak. İş dünyasının bize güvenmesi lazım. Kendi ülkesine bizim insanımızın güvenmesi lazım” dedi.