Dolarda İnanılmaz Düşüş! İşte Sebebi!

Son zamanlarda doların yükselişi birçok şeyi fazlasıyla etkiledi ve yurt dışı seyahat edenleri bile dışardan alışveriş edemez hale getirdi. İşte Dolarda düşüş sonucu oluşan yeni kur.

Zamanımızın en gözde yatırım araçlarından biri olan dolar neredeyse her türlü ürünün fiyatında etkili oluyor. Yediğimiz gıdalardan bindiğimiz arabalara kadar tüm sektörü etkisi altına almış durumda. Son zamanlarda doların yükselişi birçok şeyi fazlasıyla etkiledi ve yurt dışı seyahat edenleri bile dışardan alışveriş edemez hale getirdi.

Önemli Düşüş

Doların hızlı yükselişi ardından ciddi ufakta olsa bir düşüş yaşaması piyasaları umutlandırdı. Fakat son gelişmeler ile tarım dışı istihdam verisi bilgisinin gelmesi ile Doların 3.73 TL civarlarını görmesi ve ardından ücret artışlarında beklentilerin gerçekleşmemesi ile de bu seviyelerde yerini korudu. Bu durum piyasaları biraz sevindirdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu verilerden önce 1.250 değerlerindeyken verilerin gelmesi ile bir düşüş yaşadı ve son olarak 1.247 değerlerinde yerini buldu.

Ak Yatırım Notlarına Göre: Ortalama saatlik ücret verisinin tahmin edilenin altında çıkması, geçen ayın verilerinin üst seviyelere ayrılmış olması doların değerinin etkilenmesinde pay sahibi olduğunu söylemek mümkün.

Düşüş Ne Kadar Devam Eder?

Piyasalardaki olumlu etki doların artışında büyük bir etki olarak görülüyor. Bu da artışın şimdilik beklenmediği izlenimi vermektedir. Yani kısa vadede dolarda ciddi bir yükseliş beklenmemekte ve şu anki yerini koruyacağı görülmektedir. Fakat uzun vade de tedirginlik sürüyor ve doların nasıl bir yön alacağını tahmin etmek zor diyebiliriz.

dolar düşüş