En Çok Konut Satışı Yapılan İlimiz Hangisidir?

Günümüzde asla bitmeyeceğini düşündüğümüz sağlık, teknoloji gibi alanların yanında bildiğiniz gibi bir de barınma yer almaktadır. Ev alım satımı her geçen gün hızlanmakta, bir gün içerisinde on binlerce ev yeni sahibine kavuşmaktadır.

Pek bilinmeyen bir şey de vardır ki insanlar sahip oldukları evleri satmaya pek yanaşmazlar, daha çok kiraya verme, açık arttırmaya sunma ya da değerlenmesini bekleme gibi yollarla uzun vadede kazançlarını arttırmayı hedeflerler. Hâl böyle olunca da konut fiyatları artmakta satın alma işleri zorlaşmaktadır.

Hangi Mevsimsel Süreçte Konut Satışları Fazladır?

Özellikle ilkbahar mevsiminin sonu yazın başlamasıyla birlikte konut satışları en tepeye çıkmaktadır. Evlilik yapan insanların, taşınan ailelerin tercih ettiği zaman dilimi mart sonu ve ağustos ayları arasındaki zaman dilimidir.

Konut Satışının En Çok Olduğu İller :

- İstanbul

 - Ankara

 - İzmir

 - Kocaeli

 - Bursa

 - Gaziantep

 - Sakarya

Listeye baktığımızda neredeyse tüm metropol şehirler yer almakta. Peki, bu iller arasında En Çok Konut Satışı Yapılan İlimiz Hangisidir? Tahmin edildiği üzere nüfusunun fazla olması, iş, eğitim, sağlık, ulaşım gibi daha birçok alanda ülkemizin en gelişmiş şehri olan İstanbul başı çekmektedir. En çok emlakçı işletmesinin de bulunduğu şehirde yaz sezonunda yaklaşık olarak 170.000 konutun satıldığı belirtiyor. Muazzam bir sayıya ulaşan İstanbul en güzel konutların bulunduğu il ve insanların en çok memnun kaldığı şehir olarak göze çarpıyor.

Konut projelerinin hız kesmeden devam ettiği ülkemizde doğudan batıya yapılan göçleri azaltmak için yapılan onlarca projenin de yeterli sonuçları vermediği ve özellikle Sakarya, Kocaeli, İzmit gibi birçok boş arazinin bulunduğu taşranın göze çarptığı yerlerin insanlar tarafından ilgi odağı olduğu ve konut yapımının arttığı görülüyor. Tüm bu konut satışları nüfus dengesizliğini arttırıyorken, ticareti de bir hayli canlandırıyor.