Gittigidiyor Alışveriş Sitesinde Sanal Mağaza Nasıl Açılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok kolaylık hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Bunlardan biri ve en yaygın olanı ise sanal mağazalar üzerinden alışveriş yapmak.

Yoğun iş temposu nedeniyle birçok kişi giyim, kozmetik, kitap, dergi, elektronik eşyalar, rezervasyonlar ve hatta yiyecek ihtiyaçlarını bu gibi sanal alışveriş sitelerinden karşılamakta. Bunun yanı sıra çok cüzi rakamlar ödeyerek bu gibi sitelerde kendinize gelir kapısı da oluşturabilirsiniz. Bu saydıklarımızın hemen hepsini Gittigidiyor sitesi içinde barındırıyor ve size sanal mağazanız için onlarca alternatif seçenek sunuyor. Aşağıdaki basamakları takip ederek siz de bu sitede sanal mağaza sahibi olabilirsiniz.

 1. Kaydolmak:

 Siteyi ilk açtığınızda, sizi karşılayan sayfanın sağ üst kısmındaki "satış yap" butonuna tıklıyorsunuz. Yönlendirildiğiniz sayfada, eğer facebook üyesiyseniz, bu seçenekle hesabınızı doğrulayıp giriş yapabilirsiniz. Facebook hesabınız yoksa sayfanın ortasında "ücretsiz kayıt ol" butonuna tıklayarak yeni kullanıcı hesabı açabilirsiniz yada zaten üyeyseniz kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

 2. Kategori Seçimi:

 Üyelik işlemleriniz tamamlandıysa bu adımda Gittigidiyor sizi 4 aşamalı bir sayfaya yönlendirecektir. İlk yapmanız gereken satmak istediğiniz ürün kategorisini, sayfada açılan arama motorundan bulup seçmektir.

  3. Ürün Açıklaması:

 Öncelikle satacağınız üründen kaç adet var bunu belirlemelisiniz ve devam et butonuna basmalısınız. Karşınıza "satış türünüzü seçin" seçeneği çıkacaktır. Burada iki seçenek belirecek. Sabit fiyat ve mağaza satışı. Sabit fiyat, ürünü kendi belirlediğiniz fiyattan (Hemen AL fiyatı) satmanız demektir. Alıcılar da belirlediğiniz bu fiyattan ürünü hemen alabilirler . Mağaza satışı yapabilmek için GittiGidiyor’da Mağaza sahibi olmalısınız. Mağaza sahipleri hem ürünlerini daha uygun fiyata listeler, hem de ürünleri daha uzun süre yayında kalır (30 veya 60 gün). Mağaza satışında sabit fiyattan (Hemen AL fiyatı) tekli veya çoklu satış yapabilirsiniz. Devam butonuna bastığınızda ise burada fotoğraf yükleyebilir, başlık ekleyebilir, ürün detaylarını anlatabilir, istediğiniz kargo şirketini seçebilir ve adet girebilirsiniz.

 4. Önizleme:

 Bu adımda hazırlamış olduğunuz sayfanızın önizlemesini görebilirsiniz. Böylelikle düzenlemek istediğiniz alanları tekrar dönüp kontrol etme şansınız vardır.

 5. Ödeme Seçeneği

 Bu bölümle ise son olarak ödemeniz gereken tutar karşınıza çıkıyor. Sayfanızın reklamının yapılmasını ya da ürünlerinizin arama sırasında üst sıralarda görünmesini isterseniz bu tutar daha da artıyor.

 Yaptığınız el emeği ürünlerden tutun da kullanmadığınız ikinci el ürünlerinizi bile kolaylıkla satabileceğiniz bir platformdur.