Karaman Karsa Bisküvi Hakkında Bilgi

Karsa Bisküvi Firmasının Tarihçesi. Karsa Bisküvi, 1986 yılında Karaman'ın organize sanayi bölgesinde kurulmuştur. 1999 yılından itibaren de karaman karsa bisküvi fabrikası Ülker firmasıyla ortak olarak Biskot A.Ş. ünvanına sahip olarak sektör hayatına devam etmiştir.

e-karaman.com  - Firmanın adı değişse de karsa bisküvi markası olarak kalmaya devam etmiştir. Karaman karsa fabrikasının kurucusu 2 Aralık 2004 tarihinde vefat eden Abdullah Tayyar'dır.       

Biskot Bisküvi AŞ’nin Bugünü

Gofret, bisküvi, kraker, çikolatalı ürünler ve kek gibi envai çeşitlilikte ürünlerinin üretimini ayrı fabrikalarda 800 ürün çeşidi ile sürdüren firma Iso belgelerine, BRC ve IFS sertifikalarına sahiptir. Şirketin ürün çeşitlerinin içinde 'süper market markası' olarak tabir edilen ürünler de yer almaktadır. 4'ü Karaman organize sanayi bölgesinde 1'i Silivri'de olmak üzere 5 fabrikası bulunmaktadır. Firmanın karsa bisküvi dışında Halk marka ürünlerinin de dağıtımını üstlendiği satış teşkilatları vardır.

217.000 m²’lik alana sahip şirket bünyesinde 3.200 kişi çalışmaktadır. Biskot A.Ş. ürünlerini aralarında AB ülkelerinin de bulunduğu toplam 117 ülkeye ihraç etmektedir. Yıllık yaklaşık 200.000 ton ürün kapasitesi bulunan fabrikanın 2009 yılında tamamlanmış Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladığı bir Anadolu Lisesi sosyal sorumluluk projesi bulunmaktadır. İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı araştırma neticesinde Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 2012 yılında 120. sırada yerini almıştır. Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan kuruluşları arasında ilk 50'nin içinde yer alan Biskot A.Ş. sektörde öne çıkan firmalardan biri haline gelmiştir.

Biskot A.Ş. çevre konusundaki duyarlılığını da çevre kirliliğinin engellenmesi çalışmalarına katkıda bulunarak, atıklarının kontrolünü yaparak, enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlayarak, yasal mevzuatları takip ederek usulüne uygun bir şekilde tatbik ederek, her daim gelişme ve iyileşmeyi baz alarak, çalışanlarını ve tedarikçilerini çevre duyarlılığı ile ilgili bilinçlendirerek göstermektedir.

karaman karsa