Karaman'lı arıcılar başkanını seçti

Karaman'da Arıcılar Birliği kongre düzenledi. Katılımın yüzde 80 olduğu kongrede Gürsel Yasan tekrar başkan seçildi.

Karaman’da Arıcılar Birliği kongre düzenledi.  Katılımın  yüzde 80 olduğu kongrede Gürsel Yasan tekrar başkan seçildi. Tek liste ile seçime gidildi.

e karaman sitemizin edindiği bilgilere göre, Başkan Gürsel Yasan, ‘ Karaman’da arıcılığın gelişmesi için gayret ettiklerini ve arıcılarımızın kolonilerden daha çok bal alabilmesi için çalışacaklarını, bal paketleme tesisinin faaliyete geçeceğini ve temel petek tesisi çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Başkan ayrıca, Karaman Arıcılar Birliği olarak Tarım il Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı, Karaman İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

Karaman Torosların yamaçlarında arıcılık için çok elverişli bir kentimiz. Toroslar endemik bitki türleri açısından çok zengin. Kışın Silifke gibi yakın Akdeniz ikliminde kışlayan arıcılar bahar aylarında Karaman ovasına taşınıyorlar. Yazın ise daha yukarılara Toroslarda arılarını gezdiriyorlar.

Karaman’da arıcılık son yıllarda hızla gelişti. Arıcılık sektöründeki gelişmeler Arıcı Birlikleri sayesinde arıcılara direk ulaştırıldı. Başkan Gürsel Yasan, arıcılara kongreye ilgilerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

gürsel yasan