KARAMAN'DA 2 YILDA 2 BİN 500

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Karaman sanayisinin geliştiğine dikkat çekerek son 2 yılda 2 bin 500 kişilik TOKİ konutları yaptıklarını açıkladı.

TOKİ BAŞKANI TURAN; “KARAMAN’DA 2 YILDA 2 BİN 500 KONUT YAPTIK”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Karaman sanayisinin geliştiğine dikkat çekerek son 2 yılda 2 bin 500 kişilik TOKİ konutları yaptıklarını açıkladı. 

TOKİ Başkanı Tufan açıklamasında, Anadolu'da konut ihtiyacı karşılandığında büyük şehirlerdeki baskının azalacağına dikkati çekerek, Karaman’da da konut talebini karşıladıklarını ifade etti. 

"Son 2 yılda sadece Karaman'da 2 bin 500'e yakın konut yaptık ve tamamı satıldı. Çünkü Karaman'da sanayi gelişiyor. Bisküvi sanayi gelişiyor, üretim hatları çalışıyor. Sanayi ile beraber konut talebini karşıladığımızda insanlar Karaman'da yaşıyor. Orada istihdam olayı olmasa, orada konutları sağlayamazsak herkes büyük kentlere gelecek.

Bankaların faiz oranlarının yüksekliğine de dikkat çeken TOKİ Başkanı Tufan, bu yüzden tasarrufu olan vatandaşların konut alma yoluna gittiğini ya da TOKİ gibi kendi içinden finansmanı sağlayan idarelere talep gösterdiğini söyledi.

Turan, TOKİ'nin 2014 yılından beri üç temel kriterle hareket ettiğini belirterek, "Şehir inşasında bütün üretim aşamalarımızda yatay mimari konseptini esas aldık. Yöresel mimari normlarına dikkat ettik. Mümkün olan her yerde mahalle konsepti uyguladık. Bunların güzel örnekleri çıktı. TOKİ bu metodolojiyle devam ediyor. TOKİ’nin geçmişi başarılarla dolu. TOKİ, Türkiye’nin son 15 yılda ortaya koyduğu başarı hikayelerinin önemlilerinden biridir.

Türkiye'de son 4 yılda üretilen konutların yüzde 84'ünün zemin artı 6 kat ve altında konutlardır.

Mümkün olan her yerde yatay yapılaşmayı esas alıyoruz. Bu, sadece estetik görsellik değil sosyolojik anlamda da doğru olandır. Bütün bunları yaparken bizim varlık sebebimiz, kuruluş gayemiz, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır. Konuşacağımız ne varsa bunu başardıktan sonra konuşmak gerekir. Biz sosyal konut üretiyoruz. TOKİ’nin gelecek yıllardaki en önemli vizyonu, hiç konut sahibi olmayan vatandaşın konut sahibi olmasını hızlandırmaktır."dedi.