"KARAMAN'DA ESNAF GÜNÜ ZOR KURTARIYOR"

KARAMAN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Karaman esnafının borç içinde olduğuna vurgu yaptı.

ESOB BAŞKANI BAYRAM UYSAL;
“SELAM VERMEYE KORKUYORUM”
“KARAMAN’DA ESNAF GÜNÜ ZOR KURTARIYOR”


Başkan Uysal; “Esnafımız, gerçekten çok zor durumda. Esnafın zor durumda olmasının en önemli nedenlerinin başlarında, vatandaş küçük esnaftan alışverişlerini fazla yapmıyor. Esnafın ayakta kalması zorlaştı. Aldıkları kredileri de ödeyemez hale geldi. 
VATANDAŞ GÜNÜ ZOR KURTARIYOR
Vatandaşın ise günübirlik yaşayarak günü kurtarma peşinde olduğunu anlatan Birlik Başkanı Uysal; “Vatandaşın alım gücü de düştü. Ekonomiden kaynaklanıyor.  İnsanlar nasıl para kazanabilirim düşüncesinde. Vatandaş çektiği krediyi ise yatırım olarak kullanmıyor. Borcunu kapatmak için kullanıyor ve sıkıntıya gidiyor. Giyim sektöründe de diğer kesimlerde de esnaf durgunluk yaşıyor. İnsanların tamamı borçlu diyebiliriz. Gezerken ziyaret ederken selam vermekten korkuyorum. Korkumuz, esnafın ve küçük büfelerin de işyerlerine kilit vurmak zorunda kalması.” dedi.
“AÇIP KAPATIYOR !”
Esnafın para kazanmak için zor koşullarda çalıştığını anlatan KESOB Başkanı Bayram Uysal;, “Esnafın ne bayramı ne tatili var. Tek derdi para kazanmak evin geçindirmek. Karaman’da esnaflık giderek de sezonluk hal aldı. Sermayesi olan işyeri açıyor ya da kısa süreli dükkân açıp kapatıyor. Bu durum faal olarak çalışan esnafı da sıkıntıya sokuyor. Esnaf umduğu parayı kazanamıyor.”dedi.

Bayram Uysal