KARAMAN'DA ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE..

Esnaf, 'Seçim gelmiş neyime, raftaki ürün pahalı, müşteri yok. Halimiz perişan..

KARAMAN’DA ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE..

Esnaf, ‘Seçim gelmiş neyime, raftaki ürün pahalı, müşteri yok. Halimiz perişan.. 

Karaman’da çarşı merkezinde faaliyet gösteren çok sayıda esnaf, artık günden güne günü kurtarmanın telaşına düştü.

Sektörel bazda gıda işletmelerine dayalı ürün satan esnafa nazaran, tuhafiyeciler, ayakkabıcılar, emlakçılar, beyaz eşya, elektronik mağazalar, halı ve mobilya mağazası gibi işletmeler yarınına umutla bakamıyor.

KREDİ BATAĞINA GİREN İŞYERİNİ KAPATIYOR

Kredi borçlarını ödeyemeyen birçok esnaf, işyerini kapatırken, "Raftaki ürün pahalı, müşteri yok. Halimiz perişan" diyerek veryansın ediyor. Türkiye’de yaşanan döviz kurundaki artıştan dolayı hemen hemen her sektör ürünlerine zam yapmak zorunda kalırken, vatandaşın alım gücü de durma noktasına geldi. Hükümetin aldığı çeşitli tedbirlerle döviz kurunda düşüş yaşansa da, bu düşüş raflara yansımıyor. 

Hal böyle olunca bankalar kredi faizlerini yükseltirken, müşteri bulmakta zorlanan esnaf kara kara düşünüyor. Düşünmekten yorulan esnaf da yavaş yavaş kepenk kapatmaya başladı.

MALİYETLİ ÜRÜNE BİLE PAZARLIK…

Kentte, satış yapmakta zorlanan esnaf, artık çeklerini ve senetlerini ödeyemez hale gelirken, ana cadde üzerinde bulunan dükkan kiraları da uçuk fiyatlara dayanıyor.

Bu durumu; “Çok masrafımız var. Buna ne kadar dayanabiliriz biz de bilemiyoruz. Kiralar uçuk, borcumuzun çokluğundan dükkanlarımızı da kapatamıyoruz. Bir de üstüne hükümet bizden tasarruf bekliyor. Yüzde 10 indirim isteniyor, ama ürünlerimize indirim yapılmıyor. Nasıl çıkacağız işin içinden bunu da bilemiyoruz. Bugün yarın düzelecek diye bekliyoruz ama düzelen bir şey de yok !” diyerek endişesini dile getiriyor.