KARAMAN'DA İMAR VE PLANLAMA..

 Karaman'da Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İmar ve Planlama konularında, karşılaştıkları sorun ve yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. 

KARAMAN’DA İMAR VE PLANLAMA..
SİYASER VE URGAN MAHALLELERİ NE ZAMAN İMARA AÇILIYOR

    Karaman’da Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İmar ve Planlama konularında, karşılaştıkları sorun ve yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. 
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehrin imar planlaması ve çalışmaları konusunda örnekler de verdi. Çalışkan değerlendirmesinde;
    “Siyahser Mahallesinde zamanın Belediye Başkanı Ali Kantürk bey bir plan yaptı. Oradaki hemşehrilerimiz mahkemeye gittiler ve planı iptal ettirdiler. 
    Sonra Kamil Uğurlu bey de bir plan yaptı, tekrar mahkemeye gittiler ve planı iptal ettirdiler.
    Ve şimdi biz bir plan yaptık. Bakın burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Belediye imarda plan yapmak için mücadele ediyor. Tabi planı yaparken de ister istemez bazı kriterleri ve esasları da koymak zorunda. Aslında çok da avantaj sağlıyor baktığınız zaman.  Dönemin Belediye Başkanı Ali Bey 1.5 emsal vermiş. Ve yine Kamil Beyde 1.5’a yakın emsal vermiş. Yani vatandaş bugün oradaki evini yıksa 0.30’dan yapar. 100 m2’de 30 m2 inşaat yapacakken 100 m2’den 150 m2 inşaat yapacak imkanı sağlıyor.
    Ama ne hikmetse oradaki hemşehrilerimiz “Bizim mevcut yerimiz kalsın, böyle daha iyi” diyerek dava açıp sürdürüyorlar. Şu anda biz İmarda planımızı yaptık. Ve askıya çıktı. İtirazları da reddettik. 18. Madde uygulama aşamasına geldi. Eğer mahkemeye götürmezlerse orada planlama işlemleri bitmiştir.”dedi.
    İTİRAZ VE SÜREÇLER
    Başkan Çalışkan, “Urgan mahallesinde de durum aynı. Oradaki planlar 0.20’lidir. 200 metrelik alana 0.20’den örnek veriyim yapacağı inşaat alanı 400 m2’dir. Bir emsal değeri verdik. 1.0’a yakın.  Orada da planlamalar geçti. İtirazlar var. Değerlendirmelerini yapıyoruz. İnşallah o itirazlar da reddedilirse oradaki sorunlar da çözülmüş olacak. Yani hem Urgan hem de Siyahser Mahalleleri ile yine benzer durumda olan Tapucak, Seki Çeşme ve Abbas mahalleleri de çözülmüş olacak. 
    Ama biz, Karaman Belediyesi olarak sorunu çözmek adına her şeyi yapıyoruz. Fakat, bireylerin dava ve itirazları sonucunda hukuk ve adalete de bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Ve adalet “Hayır” diyorsa bizimde çok söyleyecek bir şeyimiz kalmıyor.  
    Sonuç olarak bu noktalarda imar planlamaları gerçekleşti. Ve tamamlandı. Eğer itirazlar sonucunda bir mahkeme sonucu oluşmazsa buralarda da yapılaşmaya geçilecek.”dedi.