KARAMAN'DA UCUBE KALDI

KARAMAN'da bugünün şartlarında yeniden inşa edilse, milyonluk harcama gerektiren METEM (Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi) binası, yaklaşık 20 yıldır bir türlü kullanılamadı.


OSB’DE UCUBE KALDI
Karaman Organize Sanayi Bölgesinde POMEM ve İŞGEM ortasında yer alan METEM binası, 1995’li yıllardan sonra inşa edildiği öğrenildi.
Mevcut binanın, bugünler için eğitim, öğrenci pansiyonu, spor salonu, donanımı ve diğer tüm müştemilatının, öğrenci ve diğer unsurları ile birlikte hizmet vermesi için hedeflendiği öğrenildi.
Ancak, dönemin TESK Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetimi tarafından yurdun çeşitli illerinde eğitim amaçlı projelendirilen METEM binası, Karaman’da adeta sahipsiz kaldı.
Karaman’da Eski Odalar Birliği Başkanlarından merhum Hidayet Uysal zamanında da takip altına alınan ve yapım süreci tamamlanan bina, şimdilerde Karaman OSB’de “Ucube” bir görüntü veriyor.
METEM binasının Karaman’da ilk kez üniversitenin kullanımına devri ve öneri sonrası Üniversitenin de yerleşke dışında kaldığı için faaliyetlerinde verimsiz kalacağı iddiaları ile birlikte, bina için bir türlü verimli hizmet alınamadı.
MİLLİ EMLAK’A DEVREDİLDİ
Yine zemin dahil 10 katlı METEM binası, yıllar itibarı ile değerlendirilemeyince, son olarak Maliye Bakanlığı Karaman Defterdarlığına bağlı Mili Emlak Birimine devredildiği öğrenildi.
AKIBETİ BİLİNMİYOR
Karaman Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin sadece eğitim amaçlı kullanılabileceği öngörülürken, aradan geçen yıllara rağmen ilgisiz bırakılması da hoş bir görüntü vermedi.
Son olarak Milli Emlak Müdürlüğü bünyesinde yer alan METEM Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin şu an ise akıbeti bilinmiyor.
Ülkede yatırım ve proje planlamalarında sürekli hizmet için bu tür binalara ihtiyaç duyulurken, Karaman’da “ucube” görüntüsü veren 10 katlı bina, değişen gelişen şartlara ve teknolojiye uyumun da gerisinde kaldığı gözlendi.

metem