Konut Kredisi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

e-karaman.com - Karaman'da konut sektörü hızla gelişti.Ülkemizde konut kredileri 2005-2006 yılları arasında Mortgage adı altında yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Gerek faiz oranlarında gerekse vade oranlarında makul fırsatlar tüketicinin alım gücünü yükseltti. Alım gücü yükselen tüketici ise konut kredileri kullanarak ev sahibi olma arzusuyla bankaların yolunu tuttu.

e-karaman.com  -  Konut Kredileri . Ülkemizde konut kredileri 2005-2006 yılları arasında Mortgage adı altında yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Gerek faiz oranlarında gerekse vade oranlarında makul fırsatlar tüketicinin alım gücünü yükseltti. Alım gücü yükselen tüketici ise konut kredileri kullanarak ev sahibi olma arzusuyla bankaların yolunu tuttu.

Kentsel dönüşümün de gelmesi ile Karaman ve diğer illerimizde boş arsalar hızla dolmaya başladı. Bu aşamada sık sık sorulan sorulardan biri ise, "konut kredisi için hangi belgeler gereklidir?" sorusuydu. Çünkü her banka kendine özgü belgeler istemekteydi. Ve tüketici eksik belgeleri olduğu için kredi çekme aşamasında problemler yaşamaktaydı. Bu yazıda konut kredisi için hangi belgeler gereklidir? Sorusuna yanıt arayacağız.

 Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  1-Başvuru Formu: Bu form banka tarafından tüketiciye verilen ve tüketiciden gerekli bilgilerin istenildiği bir formdur.

 2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Kredi kullanacak kişinin ve krediye kefil olacak kişinin nüfus cüzdanı gereklidir. Buradaki amaç krediyi kullanacak kişinin teyidi amaçlıdır. Yanınızda nüfus cüzdanınız yok ise üzerinde T.C. kimlik numarasının yer aldığı sürücü belgesi fotokopisi veya pasaport fotokopisi kullanılabilir. Yanınızda fotokopiler haricinde orjinal belgeleri de götürmeniz de fayda vardır. Fotokopide okunmayacak kısımlar işleminizi yavaşlatabilir.

  3-Çalışma Durumuna Göre Gelir Belgesi: Çalıştığınız kurum veya işyerinden maaş bordronuzu almanız yeterli olacaktır. Bu belgeyi almak konusunda problem yaşıyor iseniz "çalıştığınız kurum veya işyerinin yetkilisi tarafından şirketimizde aşağıda belirtilen tutar karşılığında çalışmaktadır." ibaresinin yer aldığı bir dilekçe ve bu dilekçede işyeri sahibi veya yetkilisi tarafından imzası bulunmak kaydıyla krediye başvurabilirsiniz.

 4-Serbest meslek mensubu bir bireyseniz, bağlı olduğunuz meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi gerekmektedir.

 5-Tüzel kişiliklerin ortağı durumunda olan kişilerden şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret gazetesi fotokopisi

 6-Satın almak istediğiniz konutun tapu belgesi fotokopisi

 7-Diğer belgeler; ilk 6 madde de belirtilen belgeler ile konut kredisi başvurusu için bankaya gittiğinizde sizden ayrıca isteyecek belgeler.

Karaman konut sektörü bu yazda birhayli canlı olacak. Banka faizlerindeki düşüşüş sektöre olumlu yansıyor.

Konut Kredileri