Müjde! O Üründe Vergi Sıfırlandı Yetişen Alıyor!

Cumhurbaşkanının talimatı ile birçok ürün için teşvik düzenlemesi yapıldı. Düzenleme kapsamında daha önce nohuta yapılan vergi sıfırlaması arpaya da yapılacak

Nohut için yapılan vergi sıfırlaması arpaya da yapılacak. TMO için 100 bin ton arpa ithal etme izni verildi. Verilen bu izin 31 Mayıs 2017 tarihine kadar geçerli olacak.

Bakanlar Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) için 1003 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu (GTİP) 100 bin arpa ithalatı izni verdi. İthal edilen arpa miktarı için tespit edilen vergi oranı uygulanacak. Bu kararın gerçekleşmesi için Ekonomi Bakanlığı tarafından lisans şartı olacak. Bu lisansın 31 Mayıs 2017’e kadar süresi olacak. Geçtiğimiz günlerde nohut içinde bir düzenleme getirilerek vergi sıfırlanması yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile meyve ve sebze için de teşvik düzenlemesi yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Isparta, İzmir, karaman, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Samsun olmak üzere 17 ildeki yatırımların teşvik kapsamına alınmasını planlıyoruz.

Ayrıca, 250 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişen teşvikler kapsamında, yatırımların azami yüzde 75'i karşılanacak." diye belirtti. Belirtilen düzenleme için pilot uygulama başlatıldı. Ayrıca oluşabilecek sorunlara ilişkin her türlü tedbirinde alınacağı belirtildi. Devlet bu projesi ile en az yüzde 75’lik kısmını karşılayacak. Bu yapılan teşvikle birlikte fiyatlarda da düşüş beklenmektedir. Düzenleme meyve ve sebze üreticilerini olumlu etkileyecek. Ekonomi açısından da doğru bir hamle olarak nitelendirildi.  

arpa vergi sıfırlaması