ÖLÇÜ ALETLERİNİN PERİYODİK MUAYENESİNİ UNUTMAYINIZ !

ESNAF VE SANATKARLARIMIZA ÖNEMLİ DUYURU ! ÖLÇÜ ALETLERİNİN PERİYODİK MUAYENESİNİ UNUTMAYINIZ !

Esnaf ve Sanatkarlar odasından yapılan açıklamada " 

516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamına giren ölçü ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu olup, damga süreleri dolmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için ölçü ve ölçü aletleri sahiplerince beyanname verme süresi 28 Şubat 2018 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecektir.

4 Eylül 2013 tarihli ve 28755 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tart Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin 8. maddesine göre;

- İki yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş; otomatik tartı aletleri, tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip III Ve IV ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile I Ve II nci sınıf otomatik olmayan tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların Yetkili Muayene Servislerine,

Muayene ve damgalarını yaptırmayanlar hakkında:

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesinin ( c ) gereğince;

            - Damgası kopmuş, bozulmuş veya damga süresi dolmuş her bir ölçü aleti için 2101,00 TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.

( e ) fıkrası gereğince;            

- Ayarı doğru olmayan ölçü aletlerini kullananlara 208,00 TL idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.

Yine aynı kanunun 15. Maddesi gereğince;

            -Damgalanmamış ölçü ve ölçü aletlerini satan, satışa arz eden veya ticari ilişkide kullanan kişi bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

                -Ayarının doğru olmadığını bildiği aletle ölçü yapan ve bu suretle haksız menfaat temin eden kişi Türk Ceza Kanunu’nun dolandırıcılık suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.

Bu bağlamda, Ölçü ve Ölçü Aletlerinden muayene ve damgalama süresi dolanların sahiplerince 28 Şubat 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası ve kapasitesi belirtilerek  KARAMAN BAKKALLAR BAYİLER VE KANTİNCİLER ESNAF ODASINA MÜRACAT ETMELERİ ÖNEMLE DUYURULUR .

                    KARAMAN BAKKALLAR BAYİLER VE KANTİNCİLER ESNAF ODASI

GENEL SEKRETER : MEHMET USLAN -  0543 774 25 12

TEL: (0338) 213 00 87  EMAİL: uslanmehmet@gmail.com

HİDAYET UYSAL ESNAF SARAYI NO:82 KAT:3 MERKEZ KARAMAN

MUAYENE VE DAMGA ÜCRETLERİ:

Sınıf II Tartı Aletleri (Mekanık – Elektronik )                 : 55.30.-TL

Maksimum Kapasitesi 5 kğ  – 50 kğ arasında olanlar      : 41.30.-TL

Maksimum Kapasitesi 50 kğ -350 kğ arasında olanlar     : 48.30.-TL