Ptt Bank Bankası Eft Ücreti 2016 2017 Ne Kadar?

EFT ücretleri göndereceğiniz miktara göre değişim gösterir. pttbank bankası eft ücreti ne kadar 2016 2017 sorusunun cevabı: 2017'de ilk yedi ayına kadar 100 TL gönderimine kadar 6 TL olarak ücret belirlenmiştir.250 TL ye kadar 12 TL,500 TL ye kadar gönderim de 13 TL,1000 TL ye kadar ise 19 TL,5000 TL ye kadar ise 25 TL olarak belirlenmiştir. 2017'de ikinci yarı için henüz ücret belirtilmemiştir.

Gönderdiğiniz EFT işleminde herhangi bir aksilik yaşanması durumunda, dilediğiniz bir PTT şubesinde sorgulama yapabilirsiniz. Aldığınız referans kodunu işlem sonrası göndereceğiniz kişiyle paylaşarak, alacak kişi gelen miktarı kontrol edebilir.

Yine de herhangi bir sorununuz da 444 1 788 telefon numarasını arayarak, referans kodunu söylediğinizde işleminiz ile alakalı her türlü sorunu müşteri temsilcisiyle halledebilirsiniz.

EFT işlemlerini hafta içinde mesai saatlerinde yapmanız gerektiğini hatırlatalım. Hafta içi her gün sabah 9:00 dan akşam 17:00 ye kadardır. Günümüzde her banka gibi PTT bank da elektronik banka transferi uygulayarak müşterilerine bir çok kolaylık sağlamış oluyor.

EFT yapabilmek için birkaç yöntem vardır. PTT şubesine giderek hazır bir formu doldurarak ya da internetten ve PTT Bank ATM lerinden işleminizi yapabilirsiniz. Fakat internetten ya da ATM den mesai dışında yapmanız bir şeyi değiştirmiyor. İşlem çok hızlı bir biçimde gerçekleştirilir. Bu saatlerin dışında ödemeler bir sonraki gün ya da hafta sonu ise pazartesiye gecikir.

Dolduracağınız formlarda yapılacak EFT işlemleri için kimlik bilgileri ve diğer gerekli bilgiler yer alır. İşlemlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için, bilgilerin doğru bir biçimde yazılması gerekmektedir. Bir de son olarak nüfus cüzdanınızı göstermeniz zorunludur ve alıcının da nüfus cüzdanını göstermesi gerekmektedir.

EFT aktarma işlemi 5-10 dakika arasında gerçekleşmektedir. Fakat yoğunluk durumunda 30 dakika ile en fazla 3 saat arasında aktarım gerçekleşir. Cuma mesai saatinin sonrasında yapılan işlemler pazartesiye aktarılmaktadır.

ptt eft