Sektörel Tanıtım Gruplarının gelirlerine dayanak teşkil eden hükmü yürürlükten kaldırıldı

Sektörel Tanıtım Gruplarının gelirlerine dayanak teşkil eden hükmü 14 Mart 2017 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırıldı.

Sektörel Tanıtım Gruplarının gelirlerine dayanak teşkil eden hükmü 14 Mart 2017 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırıldı.

Ekonomi Bakanlığı, Sektörel Tanıtım Gruplarına ilişkin açıklamada bulundu. Sektörel Tanıtım Gruplarından etkin sonuçlar alabilmek ve söz konusu faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesi amacıyla Türkiye Tanıtım Grubunda birleştirilmiş, Sektörel Tanıtım Gruplarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Tebliğ de 14 Mart 2017 tarihinde yürürlükten kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, “Bu çerçevede, ’Sektörel Tanıtım Grupları’ etkin sonuçlar alabilmek ve söz konusu faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesi amacıyla Türkiye Tanıtım Grubu’nda birleştirilmiş, Sektörel Tanıtım Gruplarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Tebliğ de 14 Mart 2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır” denildi.

Sektörel Tanıtım Gruplarının gelirlerine dayanak teşkil eden hükmün yürürlükten kaldırıldığı bildirilen açıklamada, “Sektörel Tanıtım Grupları, oldukça faydalı faaliyet ve çalışmalar gerçekleştirmiş; ihracatın artırılması, yurtiçinde ve yurtdışında sektörün tanıtımının sağlanması, sektörle ilgili pazar araştırmaları yapılması, pazar farklılaştırmasının sağlanması ve Türk ürünlerinin yurtdışındaki imajının güçlendirilmesi amaçları çerçevesinde faaliyet göstermek üzere kurulmuş yapılardı.

Ancak tanıtım faaliyetlerinin tek çatı altında, koordinasyon içerisinde, kuvvetli tanıtım ve algı yönetimi ile gerçekleştirilmesi, planlı bir tanıtım stratejisi oluşturulmasına fayda sağlayacak, bu çerçevede yapılan faaliyetlerle elde edilmesi planlanan hedeflere ulaşılmasını ve ülke imajımızı olumlu yönde gelişmesini kolaylaştıracaktır.

Bu çerçevede, ‘Sektörel Tanıtım Grupları’; etkin sonuçlar alabilmek ve söz konusu faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesi amacıyla “Türkiye Tanıtım Grubu’nda birleştirilmiş, Sektörel Tanıtım Gruplarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Tebliğ de 14 Mart 2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır” denildi.