SGK'DAN KARAMAN'LI İŞVERENE 6 PUANLIK İNDİRİM

Bakanlar Kurulu, aralarında Karaman'ın da yer aldığı 36 ilde

SGK’DAN KARAMAN’LI İŞVERENE 6 PUANLIK İNDİRİM FIRSATI

Bakanlar Kurulu, aralarında Karaman’ın da yer aldığı 36 ilde işverenlere yönelik Sosyal Güvenlik Kurumlarının 6 puanlık indirim süresini 1 yıl daha uzattı.

Düzenleme ile indirimden yararlanma süresi 10 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla bir yıl uzatıldığı öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, aralarında Karaman’ın da yer aldığı 36 ilde işverene ilave altı puanlık indirimde süre uzatıldığını duyurdu.

Alınan bilgilere göre işverenlere yönelik ilave altı puanlık indirimin uygulanacağı illerde şöyle belirlendi.

Bakanlar Kurulu kararı kapsamında, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat illeri yer aldı.

ŞARTLAR

Ayrıca indirimden yararlanmak isteyen ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerin 2013/30 ve 2016/8 sayılı genelgelerde belirtilen şartları sağlamaları kaydıyla 31 Aralık 2018 tarihine kadar 5510 sayılı Kanunun 81' inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ilave altı puanlık indirimden yararlanacağı bilgi edinildi.