Türkiye'de Konut Fiyatları Hangi Aralıktadır?

e-karaman.com - Konut fiyatları bölgelere, iş imkânlarının geniş olduğu, ulaşım alanlarına otobüs duraklarına metroya gibi yakınlığı ile ilgili birçok seçeneğe bağlıdır. Ortalama 200.000,000 TL den başlamaktadır.

e-karaman.com  -  Konut fiyatları bölgelere, iş imkânlarının geniş olduğu, ulaşım alanlarına otobüs duraklarına metroya gibi yakınlığı ile ilgili birçok seçeneğe bağlıdır. Ortalama 200.000,000 TL den başlamaktadır.

Tabi fiyat aralığına yukarıda saydığımız seçeneklerle beraber dairenin metrekaresine oda sayısına da bağlı olmaktadır. Burada Türkiye’de konut fiyatları hangi aralıktadır? Sorusunun cevabına pek çok yorum yapılabilir.

Ülkemizdeki gözde semtlerde bu fiyat aralığı diğer semtlere kıyaslandığında büyük farklılık göstermektedir. Örneğin Beşiktaş semtinde 1+1 bir dairenin ortalama fiyatı 400,000,00 TL ile 450.000,00 TL arasında seyrederken aynı daire özelliklerine sahip Ümraniye deki bir dairenin fiyatı 200.000,00 TL ile 250.000,00 TL arasında olabilir. Dairelerin oda sayısı arttıkça fiyatları da yükselmektedir. Yeni yapılarda bir taraftan rekabete neden olduğundan fiyat düşmelerine yol açmış olsa dahi yine de belli bölgelerdeki rakamlar yüksek fiyatta kalmakta ve alıcısını da bulmaktadır.

Türkiye deki diğer şehirlerdeki fiyatlar metropol olarak tanımlanan İstanbul şehrine göre daha uygundur. Başkent Ankara ile İstanbul'daki konut rakamlarının diğer illerimize göre değişiklik göstermesinin bir nedeni de nüfus yoğunluğudur. Bir şehirde ne kadar çok yaşayan varsa orada talepte fazladır. İnsanlar yaşamlarını devam ettirdikleri şehirdeki diğer tüketim ürünlerinin fiyatlarını arttırdığı gibi konutların fiyatlarını da arttırmıştır.

Tatil yörelerini olarak bilinen Ege Bölgesinde de turisttik alanlar olmasından dolayı Doğu Anadolu ya da İç Anadolu yöresine göre daha yüksek olacaktır. Ülkemiz geniş coğrafyaya sahip olduğundan her yöresinde her bölgesinde konut yapılanları da hızla devam etmektedir. Bununla beraber de seçenekler arttığından bazen fiyat düşmeleri bazen de taleplere bağlı olarak fiyat yükselmeleri olmaktadır.

Türkiye de genel olarak ev fiyatlarına bakacak olursak fiyatlara en alt limit 100.000,00 TL ile 1.000.000,00 TL arasında olabilir. Hatta bir milyondan bile daha fazla rakamlara konut satışları ülkemizde mevcuttur. Fiyatlara bakarken bulunduğu konumunu insanların tercih ettikleri önceliklere de bakmak gerekir.

Konut fiyatları