Van'da Üreten Türkiye Konuşuyor

Ülkemizin ekonomik değer üreten kesimlerinin geleceğe olan güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerileri geliştirmek, üretimin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, tüm Türkiye genelinde Üreten Türkiye Konuşuyor temalı toplantılar düzenlenecek.

Ülkemizin ekonomik değer üreten kesimlerinin geleceğe olan güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerileri geliştirmek, üretimin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, tüm Türkiye genelinde Üreten Türkiye Konuşuyor temalı toplantılar düzenlenecek.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, 12 ilde gerçekleşecek olan toplantılardan ilki 14 Mart Salı günü Van’da gerçekleştirilecek. Elite World Hotel’de gerçekleşecek toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TOBB, Hak-iş, TESK, Memur-Sen, TİSK, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, TZOB ile iş dünyası sivil toplum kuruluşları ASKON, MÜSİAD, TİM, TÜGİAD ve TÜGİK Başkan ve temsilcileri katılacak.

‘’Üreten Türkiye Konuşuyor’’ toplantılarının önemine değinen TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ülke ekonomisinin dörtte üçünü oluşturan KOBİ’lerin bölge istihdam ve üretim ortamı için hayati önem taşıdığını söyledi. Doğan, ‘’Üreten Türkiye için gerçekleştireceğimiz toplantıların ilkini Van’da gerçekleştireceğiz. İki aylık dönemde her bölgeden 12 ilde, bölgenin problemlerini dinleyip o bölgeye çözümler üreteceğimiz istişare toplantılarını Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız öncülüğünde düzenleyeceğiz. Bölgeler arasındaki ekonomik dengesizliğin ortadan kaldırılması ve KOBİ’lerimizin ekonomiye daha fazla katma değer üretmeleri için yerinde teşhisler yapıp, yerinde çözümler üreteceğimiz bu toplantılar büyük önem arz etmektedir’’ dedi.

‘’Sözden Çok İş Üretme Zamanı’’

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Paketi’nin ardından bölgeye yönelik proje ve yatırım çalışmalarını artıran TÜMSİAD, tekstil, gıda, kültür turizmi, sağlık, ulaşım, konut, makine teçhizat ve fuarcılık alanlarındaki faaliyetlerini arttırdı. Bölgedeki teşvik paketlerinin hayata geçirileceği merkezlerden birinin de Van olacağını açıklayan Doğan, “Artık sahada olup sözden çok iş üretme zamanı” diye konuştu.

‘’2023 yılında Doğu ve Güneydoğu ekonomimizin devlerinden birisi olacak’’

Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımların, bölge kalkınma farklarını büyük oranda ortadan kaldıracağını belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir güce ulaşması, ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Çünkü uzun zamandır mücadele ettiğimiz terör; kargaşadan, gözyaşından, sosyal refah düzeyinin düşüklüğünden güç alıyor ve yatırımların da önünü kesmeye çalışıyor. Bütün bu problemlerin ortadan kaldırılmasında yatırımcılarımıza büyük görev düşmektedir. Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin geleceğidir. Bugün yapılacak çalışmalarla 2023 yılı geldiğinde Doğu ve Güneydoğu bölgesi ekonomimizin devleri olan kuruluşlara sahip olacaktır.’’

İsmail Ethem Taboru