Elon Musk'tan yeni proje! Kırsal bölgede dünyanın en hızlı 6. interneti

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk ın kurucusu olduğu SpaceX, uydu üzerinden internet servisi sağlayan Starlink in beta sürümünü halkın kullanımına açarken saniyede 160 megabitin üzerinde bir indirme hızına ulaşılması internet aleminde gündeme oturdu. İnternet hız testi sağlayıcısı Ookla nın verilerine göre 160 megabit, ABD deki internet kullanıcılarının yüzde 95 inin erişebildiğinden daha yüksek bir hız. ABD nin kuzeybatısında, Kanada sınırında yer […]

Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk ın kurucusu olduğu SpaceX, uydu üzerinden internet servisi sağlayan Starlink in beta sürümünü halkın kullanımına açarken saniyede 160 megabitin üzerinde bir indirme hızına ulaşılması internet aleminde gündeme oturdu. İnternet hız testi sağlayıcısı Ookla nın verilerine göre 160 megabit, ABD deki internet kullanıcılarının yüzde 95 inin erişebildiğinden daha yüksek bir hız.

ABD nin kuzeybatısında, Kanada sınırında yer alan kırsal eyalet Montana da yaşayan bir kullanıcı Reddit te yaptığı bir paylaşımda 174 megabite ulaştığının altını çizerken Starlink in pazarı baştan aşağı değiştireceğini öne sürdü.

Way out in rural Montana where our alternative is to pay by the gig. Starlink will forever change the game. from r/Starlink

 

SPACEX TEMKİNLİ

Bu heyecan verici gelişmeye rağmen SpaceX temkinli yaklaşıyor. Beta sürümünü deneyen kitleye bir e-posta yoluyla ulaşan firma kullanıcıların 50 ile 150 megabit arasında hız beklemeleri gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda aralıklarla kesintiler olabileceğinin altı çizilirken Reddit e yapılan yorumlara göre hız aralığı da tutturulmuş durumda.

Starlink Visualization | satellitemap.space from r/Starlink

 

Dünyada hızlı internet sağlıyıcıları elbette var. Türkiye de de dünyada da fiberoptik altyapı aracılığıyla yüksek hızlı internete erişmek mümkün ancak Starlink in fark yarattığı nokta, 900 verici ile yörüngeden Dünya ya internet indiriyor olması ve bu çözümün haliyle kablo gerektirmemesi.

Montana: Çılgın kalabalıklardan uzakta