Enerjisa dağıtım şirketleri "kullanıcı hizmet merkezleri"ni devreye aldı

Enerjisa dağıtım şirketleri Başkent ve Toroslar EDAŞ ile AYEDAŞ, hizmet verdikleri bölgelerde müşterilerine işlem kolaylığı sağlamak amacıyla kullanıcı hizmet merkezlerini devreye aldı

Enerjisa dağıtım şirketleri Başkent ve Toroslar EDAŞ ile AYEDAŞ, hizmet verdikleri bölgelerde müşterilerine işlem kolaylığı sağlamak amacıyla kullanıcı hizmet merkezlerini devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa dağıtım şirketleri bu yıl itibarıyla 124 ilçede kullanıcı hizmet merkezini devreye alarak elektrik dağıtım süreçleriyle ilgili işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilmesini ve taleplere daha hızlı dönüş sağlamayı amaçlıyor.

Söz konusu uygulamayla bağlantı başvurusu, arıza bildirimi, kaçak elektrik enerjisi kullanım ihbarlar, şikayetler ve dağıtım faaliyeti konularına ilişkin yapılan başvuruların alınması ile müşteri bilgilendirilmesi işlemleri yapılabiliyor.

Bu kapsamda kullanıcılar, il merkezleriyle nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde proje onayı ve geçici kabul işlemlerini de yapabiliyor.

Elektrik Dağıtım Sistemi Yönetmeliği kapsamında büyükşehir belediyelerinin merkez ilçelerinde kullanıcıya mesafesi 20 kilometreyi aşmayacak şekilde kullanıcı hizmet merkezlerinin kurulumu tamamlandı. Diğer illerde ise 5 bin nüfustan fazla olan ilçelerde kurulumlar gerçekleştirildi.

Enerjisa dağıtım şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta, AYEDAŞ ile İstanbul Anadolu Yakası'nda, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da faaliyetlerini sürdürüyor.


AA