ERKAN, TAŞELİ'DE ALTIN ÖĞÜTLERDE BULUNDU

Şenol Erkan Karaman'ın Ermenek İlçesinde öğrencilerle buluştu.

Karaman’da Uğur Dershaneleri Genel Müdürü ve aynı zamanda eğitimci olan Şenol Erkan Karaman'ın Ermenek İlçesinde, Ermenek Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezinin (KİGEM) Öğrencileri ve Öğretmenleri İle bir araya gelen öğrencilerle buluştu.

Ermenek İlçesine dershaneleri gezen eğitimci Erkan, öğrencilerin eğitim hayatı boyunca ne yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

8. sınıf öğrencilerini ziyaret eden Erkan, öğrencilere LYS sınavı öncesinde de ne yapmaları gerektiği ve mesleki açıdan hangi bölümlere yönelik adım atmaları konusunda tavsiyelerde de bulundu.

Öğrencilerin istediği alandaki dersi seçerek farklı meslek alternatifleri oluşturabileceğini belirten Erkan, farklı bir bölüm tercih edebileceklerini, en çok ilgi duydukları derslerden yola çıkarak hangi bölümü seçeceklerine de karar verebileceklerini paylaştı. 

Eğitimle birlikte zaman yönetimin de kıymetli olduğuna dikkat çeken Erkan, öğrencilerin birçok alanda kendilerini geliştirmelerini ve başarıya giden yolda araştırma yapmak zorunda olduklarını da hatırlattı. 

Erkan ayrıca, Lise ve Üniversite gibi bölüm seçiminin de önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek gençlerin yapacakları seçimlerin geri dönüşü olacak seçimler olmasını ve yapılan seçimlerde her hangi bir kapının kapalı kalmamasının da önemini vurguladı. 

Meslek seçim sürecinde de gençlerin;  “ne okuyacağım”, “ne seçeceğim”  gibi merak edilen konulara da değinen Erkan, Fen Liselerinin de önemine vurgu yaparak önerilerde bulundu. Erkan ziyaretin ardından günün anısına öğrenci ve idarecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek öğrencilere şimdiden eğitim hayatlarında başarılar diledi. 

Erkan, "Güzel bir söyleşi oldu. Belediye Başkanımız Atilla Zorlu'ya kıymetli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize ilgi ve alakalarından dolayı Teşekkür ederim."dedi.


Şenol Erkan Karaman Haber Gündem Eğtim Ermenek Öğrenci