ERMENEK KAYMAKAMLIĞI, "İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR"

İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada;

Ermenek Kaymakamlığı, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında çıkan bazı haber ve iddialara ilişkin resmi açıklamada bulundu. 

İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada;

"15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü Etkinlikleri Kaymakamlığımız koordinasyonunda Ermenek Belediyesi ve Görevli Kurum ve Kuruluşları ile işbirliği içerisinde ilgili genelgeler çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Haberde yer alan iddialar ile ilgili olarak;

1-Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın posterinin tören alanına asılmaması ile ilgili Ermenek Kaymakamı Batuhan Taşgın’ ın herhangi bir kastı veya emri bulunmamaktadır.

Kaymakamlığımızca yapılan inceleme sonucu 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yapılan etkinliklerde de imkân yetersizliği nedeniyle tören alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın portre ve posterinin bulunmadığı, yine birçok ilçede uygulamanın imkân yetersizliği sebebiyle aynı şekilde olduğu görülmüştür.

2-15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü etkinliklerinde ilgili genelgelerin âmir hükmü sebebiyle yalnızca 15temmuz.gov.tr adresindeki resim, video ve görsellerin kullanılması mecburidir.

Etkinlikler süresince 15temmuz.gov.tr sitesindeki görseller kullanılmış, sitede yaşanan  anlık yoğunluk sebebiyle planlananın aksine her görsel yeterince kullanılamamıştır. Bu teknik durum anonsla konuklara iletilmiştir.

İlçede Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olan Kaymakamımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saygısızlığı ve art niyeti olamaz, Kaymakamımız törene Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası bulunan kravat ile katılmış olup, ayrıca makam odasında hizmet binasında ilgili genelgelere uygun şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin resmi mevcuttur. 15 Temmuz hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde kıymetli halkımızın geniş katılımı ile başarısızlığa uğratılmış olup, bu konu herkes tarafından tartışmasız biçimde bilinmektedir. Tören esnasında Kaymakam tarafından hazırlatılıp onaylanan programda ve halkımızın katılımı ile edilen dualarda Sayın Cumhurbaşkanımıza gereken saygı en iyi niyetli şekilde gösterilmiştir.

Bu bilgiler ışığında Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik herhangi bir saygısızlık veya art niyet tarafımızca asla düşünülmemiş olup, iddialar gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

ermenek kaymakamlık 15 temmuz açıklama