Anadolu Üniversitesi'nde Kadınlar Günü Sergisi

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda '8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi' açıldı.Sergide bulunan eserler; Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi...

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi” açıldı.

Sergide bulunan eserler; Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği ve Engelliler Entegre Yüksekokulu’nda görev yapan farklı disiplinlerden kadın öğretim elemanlarının imzasını taşıyor. Sergi açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay, “Anadolu Üniversitesi, her yıl düzenlediği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi’ ile kadının sanatsal bakış açısını, yaratıcı ve estetik yönünü ortaya çıkarıyor. Anadolu Üniversitesi kadın sanatçıları ve akademisyenleri, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi’ aracılığıyla kadın eli değen her şeyin başkalaştığını ve anlam kazandığını, hüner ve beceriyle güzelleştiğini ve dünyayı yaşanabilir kıldığını ortaya koyuyor. Bu anlamlı günde Anadolu Üniversitesi, kadının bireysel ve toplumsal yerini sanatsal açıdan sorgularken, üretkenliğin zenginliğini gözler önüne seriyor” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sanatçılara katılım sertifikası verildi. Sergi, 15 Mart çarşamba gününe kadar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açık kalacak.