Bölgemiz Geneli İçin Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı Yapıldı!

Bölgemizin Balkanlar ve Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisi Altına Girmesi Bekleniyor!

Bölge Tahmin Ve Erken Uyarı Merkezi’nden Alınan Bilgilere Göre;
 
Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasındaki illerimizin (Eskişehir-Bursa-Bilecik-Kütahya) yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren Balkanlardan ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının Salı günüden itibaren bölge genelinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği beklenmektedir.
 
25.12.2018 Salı günü; bölge genelinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların, zamanla Bursa ili kıyı kesimleri dışında kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir.
 
26.12.2018 Çarşamba günü; bölge genelinde görülecek yağışların aralıklı kar şeklinde devam edeceği ve 27.12.2018 Perşembe günü ise bölgemizi terk edeceği tahmin edilmektedir.
 
Bu hafta etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın neden olacağı kuvvetli meteorolojik olaylar ile ilgili yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.