Güneşi gören Eskişehirliler sokağa döküldü

Eskişehir'de soğuk havaların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle, insanlar parklarda güzel havanın tadını çıkarmaya başladı.Soğuk, kar, yağmur ve ayaz dolu kış aylarının ardından, gelen mart ayı güneşi de beraberinde getirdi....

Eskişehir’de soğuk havaların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle, insanlar parklarda güzel havanın tadını çıkarmaya başladı.

Soğuk, kar, yağmur ve ayaz dolu kış aylarının ardından, gelen mart ayı güneşi de beraberinde getirdi. Eskişehirli vatandaşlar, hem bahar ayının ilk günleri olması hem de güneşin tadını çıkarmak amacıyla parklara adeta akın etti. Güzel havanın tadını çıkaran insanlar, piknik yapıp, anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Bazı vatandaşların da balık tuttuğu Porsuk Çayı kıyısında, güzel görüntüler meydana geldi.

Bahar ayları ile özlenen güneşli günlerin ve kuş seslerinin artık var olduğunu ifade eden Fuat Kaya, “Özlediğimiz güneşli günler, kuş sesleri artık var. Yağmurlu ve soğuk günlerin ardından gelen özlediğimiz güzel günler. Gayet keyif veren bir hava var. Biz de fırsat bilerek balığa çıktık. İnşallah havalar daha da güzelleşecek. Yalnız geldim, ailem evde, küçük bir kaçamak yapmak istedim. 1-2 saat kadar gezip tekrar döneceğim. Muhtemelen havalar bundan sonra düzelecektir ama Eskişehir’in havası biraz kararsız. Sanırım soğuk ve yağmurlu günler ara sıra olabilir. Balık şu anda istediğimiz gibi değil. Sinekler, böcekler çıkmadığı için ve su soğuk olduğu için balıklar biraz derindeler. Kışı yeni yeni atlattığımız için çok fazla bir verim yok. İlerleyen günlerde hava biraz daha ısınırsa, istenilen verimi elde ederiz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman’dan Eskişehir’e üniversite için gelen Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Şafak Sertsöz, “Aslında ocak ayı beni çok zorladı. Adıyaman buraya nispeten daha sıcak, hatta Adıyaman daha sıcaktı. O zorladı beni ama şuan hava çok iyi martın başları gerçekten çok iyi. Eskişehir’de tabii ilk defa bahar ayını yaşayacağım. Çok güzel ve baya gezmelik alan var böyle oturabileceğimiz. Bura da bunlardan biri ilk defa geliyorum” dedi.