Kadınlara armağan: "Yüzler Suretler Lif Sanatı Sergisi"

Dünya Kadınlar Günü'ne armağan olarak düzenlenen 'Yüzler Suretler Lif Sanatı Sergisi' Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu'nda, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Açılan sergiye, İletişim Bilimleri Fakültesi...

Dünya Kadınlar Günü’ne armağan olarak düzenlenen “Yüzler Suretler Lif Sanatı Sergisi” Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılan sergiye, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülend Aydın Ertekin ve sanatseverler katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen sergiye, fakülte olarak ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, “Sergimizde kadın hocalarımız, unutulmaya yüz tutmuş lif sanatını tekrardan gündeme getirdiler. Farklı tarzlarda yapılmış olan sanat eserlerine sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi bizi de ayrıca mutlu etti. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de hep birlikte kutlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Lif sanatıyla neler yapılabileceğini insanlara göstermek istiyoruz”

Mimarlık Tasarım Fakültesi Öğretim üyesi Doçent Yüksel Şahin ise, tekstil ve moda tasarımı eğitimi almış tasarımcıların gerçekleştirmiş olduğu serginin asıl amacının, Dünya Kadınlar Günü’nde yüzler ve suretlerden oluşan tematik bir çalışma yapmak olduğunu belirtti. Doçent Yüksel Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tekstili, sanatın bütün tekniklerine sahip olarak insanların beğenisine sunduk ve şu ana kadar çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Sergimizin katılımcıları arasında, birçok üniversiteden hocalarımız bulunuyor. Bu da farklı disiplinlerin bir arada olduğunu gösterir. Bizler, lif sanatıyla neler yapılabileceğini insanlara göstermek istiyoruz. Bize bu imkânı veren Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’ne teşekkür ediyor, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”