Satılmışoğlu Mahallesinde sağlık taraması

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli doktor ve hemşireler, Satılmışoğlu Mahallesi'nde oluşturulan alanda sağlık kontrolleri gerçekleştirdiler.Tepebaşı Belediyesi temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra...

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli doktor ve hemşireler, Satılmışoğlu Mahallesi’nde oluşturulan alanda sağlık kontrolleri gerçekleştirdiler.

Tepebaşı Belediyesi temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halk sağlığı alanında da örnek olacak uygulamalar gerçekleştiriyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi ile Montaj Atölyesi gibi çarpıcı sağlık hizmetlerinin yanı sıra, mahalle mahalle dolaşan ekipler sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara hizmet veriyor. Özellikle Tepebaşı Belediyesi görev alanına sonradan katılan mahallelerde uygulanan sağlık taramaları ile vatandaşların tansiyon, şeker, kolesterol, vücut sıcaklıkları gibi değerlerini kontrol ediyor. Gerekli tavsiyeleri veren Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doktor ve hemşireler, gerekli durumlarda vatandaşı hastanelerin ilgili bölümlerine yönlendiriyorlar.

Her fırsatta, “Ben önce hekimin, o yüzden vatandaşa önce hekim gözüyle bakarım” diyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen sağlık taramalarına zaman zaman katılarak vatandaşlarla sohbet ediyor. Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Ataç, “Vatandaşlarımız bazen rahatsızlıklarının farkında olmuyorlar. Dolayısıyla tedavi süreci için girişimleri de bulunmuyor. Fakat Tepebaşı Belediyesi’nin yürüttüğü sağlık taramalarıyla olası hastalıkların tespit edilmesi ve erken dönemde müdahale edilmesi sağlanıyor. Ekibimiz gerekli hallerde vatandaşlarımızı hastanelerin ilgili bölümlerine yönlendiriyorlar ya da sağlık durumlarının ne gibi bir süreçte olduğu bilgisini veriyorlar. Vatandaşların, koşulları iyi olan bir Tepebaşı’nda yaşamaları kadar, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri de çok önemli. Tepebaşı’nda her şeyin başında sağlık var” ifadelerini kullandı.