Yetişkinler için deprem sergisi Espark'ta

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Eskişehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Espark Alışveriş Merkezi'nde 'Yetişkinler için Deprem' konulu sergi açıldı.Tüm ülke çapında 1-7 Mart Deprem...

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Eskişehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Espark Alışveriş Merkezi’nde ‘Yetişkinler için Deprem’ konulu sergi açıldı.

Tüm ülke çapında 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AFAD ortak etkinler düzenliyor. Eskişehir’de ise, ECE Türkiye yönetimindeki Espark Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide, afet ve acil durumlarda yetişkinler için bilgilendirici levhalar, deprem anında doğru hareketleri anlatan videolar bulunuyor. Eskişehir Mobil Afet Yönetimi (ESMAY) uygulaması tanıtımı için de Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi gönüllüleri ve Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri öğrencileri bulunuyor. Ayrıca çocuklar için ise, Deprem Tehlike Anı konulu çizgi filmler yer alıyor.

Hazırlanan sergi hakkında konuşan Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turhan, deprem konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle tüm ülkemizde etkinlikler düzenleniyor. Biz de Eskişehir AFAD olarak herkesin kolay ulaşabileceği bir noktada sergi etkiliği düzenliyoruz. Etkinliğimizde şunlar mevcut, yetişkinler için bilgilendirici levhalar, afet ve acil durumlarda doğru hareket tarzlarını anlatan videolar var. Çocuklar için Deprem Tehlike Anı konulu çizgi filmimiz yer alıyor. Yine paydaşlarımızdan Türk Kızılayı, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri burada. Onlar da ESMAY projelerini tanıtıyorlar. Bir farkındalık oluşturmak hedefimiz. Afetlerde, acil durumlarda insanlar neler yapmalı, doğru davranış şekilleri neler olmalı konusunda insanlara bilgiler vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan sergi, 7 Mart’a kadar Espark’ta açık kalacak.