ESNAF KAYGILI !

Karaman'da son bir yılda işyerlerinde kapanma, kiralık dükkan ve ofislerin boşalma sayısında artış gözlenirken bu duruma karşı yerli esnaf da piyasada arzuladığı beklentiyi bulamıyor.

ESNAFIN İMDAT ÇIĞLIĞI YÜKSELİYOR


Salgın sürecinde kapatılan birçok işletmelerin sahipleri ve sektör çalışanları da “İşimiz yok, aşımız yok, açtayız ve açıktayız.”derken, işyerlerinin açılmasını bekliyor.
Karaman’da salgın sürecinden en çok etkilenenlerin başında gelen ve ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşayan işletme sahipleri de devletin verdiği kira desteklerine rağmen yetersiz kalabiliyor.

Karamanlı esnaf, “Evet dünya ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ama bizlerde bu durum karşısında adeta hastalık ve açlık arasında sıkıştık. Yeter ki mağduriyetimiz görmezden gelinmesin. Ömrümüzden bir yıl gitti ama bu süreç bizden uzun yıllar telafi edilemeyecek şeyler götürdü. Salgın sürecinde ekonomik olarak zor durumdayız. Kira ve faturaları ödemekte zorlanıyoruz.  Faturalar biriktikçe birikiyor. Tek temennimiz normalleşme ve piyasaların açılmasıdır.”diyerek beklentilerini dile getirdi.