FETÖ'NÜN KARAMAN'DAKİ YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak başlatılan çalışma kapsamında İlimiz Merkezli Ankara ve Konya eş zamanlı operasyonda (10) şahıs yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Karaman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama;
"Şahısların işyeri, ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda, 109.345 TL, 6.590 ABD Doları, 910 Euro, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 96 adet FETÖ/PDY’ye ait kitap, 50 adet CD, 14 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 6 adet flash bellek, 4 adet ankesör kartı, 3 adet laptop, 2 adet hafıza kartı, 1 adet harddisk ele geçirilmiştir. 
 
Bu şahıslar hakkında daha önceden işlem yapıldığı halde terör örgütünü ayakta tutmak, faaliyetlerini tekrar canlandırmak amacıyla örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri, örgüt faaliyetleri kapsamında Ankara ve Konya illerinde bulunan sözde üst düzey örgüt mensupları ile iletişim halinde oldukları, bu şahıslardan talimat alarak ilimizdeki örgüt mensuplarına ilettikleri, yine bu şahıslardan almış oldukları örgüte ait paraları ilimizde bulunan örgüt mensuplarına maddi destek vermek, örgüt mensuplarının moral ve motivasyonunu arttırmak maksadıyla dağıttıkları bilgileri elde edilmiştir. 
    
29.09.2020 günü adli mercilere sevk edilen (4) şahıs serbest bırakılmış olup, diğer (6) şahıs ise Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmişlerdir. 
 
Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak FETÖ/PDY ve tüm terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. " denildi.