Forklift Lastik Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Kaliteli ve bakımlı forklift lastikleri, herhangi bir forklift operasyonunun temel parçasıdır. Lastikler, güvenlik ve üretkenlikte önemli bir rol oynar.

Kaliteli ve bakımlı forklift lastikleri, herhangi bir forklift operasyonunun temel parçasıdır. Lastikler, güvenlik ve üretkenlikte önemli bir rol oynar.
Tıpkı bir arabada olduğu gibi, forklift lastikleri de forkliftinizi yere bağlayan elemanlardır. Yanlış basınçlar, kesikler, yırtıklar ve dişlerdekikopmalar sadece forkliftin performansını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda kaza riskini de artırır. Yeterli soğuma sürelerinin olmadığı yüksek kullanımlı uygulamalarda da ısının dikkate alınması gerekir.
Operatörler, günlük çalışma öncesi kontroller sırasında lastiklere büyük önem vermelidir. Lastiklerin sırtında olağandışı bir şey olup olmadığını, bijon somunlarının gevşeyip gevşemediğini ve jantlarda herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını kontrol etmek büyük önem arz eder. Özellikle zemininbozuk olduğu veya forklift kullanım süresinin fazla olduğu zorlu çalışma koşullarında bu çok daha önemlidir.
Forklift lastiği seçiminde lastik materyali, işlevsellik ve çevresel faktörler rol oynar. Havalı mı yoksa dolgu lastikle mi çalışacak olmanız, bu faktörlere dayanır.
Nubes Forklift Lastiği Çözüm Merkeziniz olarak sizlere sunduğumuz forklift lastiklerinden bazıları şunlardır:
Nutorque 6.50-10 ADVANCE
Nutorque dolgu lastikler; 3 katmanlı sırt bölgesi, premium kaliteli sırt hamuru ve güçlendirilmiş gövde yapısı sayesinde zorlayıcı yüzeylerde mükemmel çalışır ve operasyonunuza en yüsek katkı sağlar, maliyetlerinizi düşürmeye yardım eder.
Nubeco 3.00-15 OPTIMA
Nubeco dolgu lastikler; 2 katmanlı sırt bölgesi, ideal sırt hamuru sayesinde günlük 6 saatten az çalışan forkliftlerde ekonomik kullanım için tasarlanmış dolgu lastik markamızdır.
Raybar7.00-12 14PR RIOT-17
Raybar havalı set lastikler; Günlük çalışma süresi 6 saati geçmeyen ve hafif çalışma şartları için dizayn edilmiş ekonomik havalı set lastiktir.
Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi  know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.