8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve yaşam kalitesinin artmasında en az erkekler kadar, kadınlara da önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı,...

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve yaşam kalitesinin artmasında en az erkekler kadar, kadınlara da önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Toplumumuzda çalışkan, üretken ve birçok fedakarlığa katlanan kadınlarımız, Kurtuluş Savaşında da gerek cephede, gerekse cephe arkasında ülkesine destek vermişlerdir. Kadınların bu önem ve değerini bilen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, “Sağlıklı, mutlu ve özgüveni olan kadın, kendi gibi sağlıklı, mutlu ve özgüveni olan çocuklar yetiştiren, toplumun her kesimi için yararı dokunan ve medeniyetimizin devamlılığında etkisi olan, korunulması gereken bir değerdir” ifadelerini kullandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması temennisinde bulunan Prof. Dr. Dağlı, “Hayatımızda pek çok rol yüklediğimiz kadınlarımıza karşı uygulanan şiddeti kınıyor, eli öpülesi tüm kadınları bir kez daha saygı ve hürmetle selamlıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.