Gaziantep'in sporda da yüz akı GKV, bölge şampiyonu oldu

Elazığ'da gerçekleştirilen Liseler Genç Erkekler Basketbol Erkeler Bölge Şampiyonası finalinde rakibi Hatay Fen Lisesini 33-31'lik skorla yenen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Basketbol Takımı bölge şampiyonu...

Elazığ’da gerçekleştirilen Liseler Genç Erkekler Basketbol Erkeler Bölge Şampiyonası finalinde rakibi Hatay Fen Lisesini 33-31’lik skorla yenen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol Basketbol Takımı bölge şampiyonu oldu. Na mağlup bölge şampiyonluğunu elde eden GKV, Türkiye şampiyonluğunun en iddialı takımları arasında yer alıyor.

Gaziantep’in her alanda başarı elde etmesinde önemli bir misyon üstlenen Gaziantep Kolej Vakfı spor alanında da başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Liseler Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasında yenilgisiz olarak Gaziantep birinciliğini elde eden GKV Özel Liseleri Genç Erkekler Basketbol takımı, Elazığ’da düzenlenen bölge şampiyonasında da yenilmezlik unvanını korudu. Bu gün karşılaştığı Hatay Fen Lisesini 33-31’lik skorla yenerek bölge şampiyonluğunu ilan eden GKV, Türkiye Liseler Genç Erkekler Basketbol Şampiyonasında da iddialı takım olarak görülüyor.

Aldığı sonuçlar

Elazığ’da bölge şampiyonasına Gaziantep’i temsilen katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genç Erkekler Basketbol takımı, önceki maçlarından Van Mesut Özata Anadolu Lisesi takımını 62-15’lik sporla yenmesinin ardından Antakya Anadolu Lisesi’ni de 56-45’lik skorla geçmişti.

Hede Türkiye şampiyonluğu

Takımın sahaya yüksek moralle çıktığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan hedeflerinin bundan sonra Türkiye şampiyonu olmak olduğunu ifade ederek “Sporcularımı yürekten kutluyorum. Şu ana kadar gerçekleştirdikleri maçların tamamını kazandılar. Diliyorum ki Gaziantep’in adını Türkiye şampiyonu olarak yazdıracaklar. Antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler başka olmak üzere sporcularımıza destek vere velilerimize, okulumuz idareci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün kupa töreninin ardından şampiyon sporcularımız Gaziantep’e gelmek üzere yola çıkacaktır. Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

"Finale bölge şampiyonu olmak için çıktık"

Gaziantep Kolej Vakfı Genç Erkekler Basketbol takımı antrenörleri Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler ise Elazığ’daki final maçına, bölge şampiyonluğu hedefi ile çıktıklarını kaydetti. Zorlu geçen bir maç olduğunu belirten tecrübeli antrenörler, maçın ardından Gaziantep’e verdikleri şampiyonluk sözünü yerine getirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Antrenörler, "Sonucun Gaziantep için hayırlı olmasını diliyoruz. Bugün sporcularımız zorlu bir maçın adından Gaziantep’e şampiyonluk kazandırmanın yarı sıra yenilmezlik Ünvarlarını da korudular. Elbette hepimiz heyecanlıyız. Final maçımız çok çekişmeli ve zorlu geçti ama sonuçta şampiyonluğu Gaziantep’e götürmek bize nasip oldu. Bizlere destek veren GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcımız Can Hoşcan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen velilerimize eğitim camiamıza ve Gazianteplilere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Söz verdik şampiyon olarak dönüyoruz” dedi.

GKV’yi şampiyonluğa taşıyan yıldızlar gururlu

GKV Özel Liselerini şampiyonluğa taşıyan ekibi kentin alanlarında ki en iyi iki antrenörler Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler çalıştırırken şampiyon takımda Efe Karataş, Müslüm Kaya, Mevlüt Yörük, Alptekin Boran, Caner Bilgel, Gökalp Köreken, Hasan Demiroğlu, Enes Kulpu, Yusuf Akgün, Suat Savrun, Yiğit Ergün ve Mehmet Özkoçak görev aldı. Zorlu müsabakaların ardından büyük sevinç yaşayan oyuncular da, bölge şampiyonluğunun tadını çıkarıyor.

Büyük bir mutluluk yaşayan oyuncular, hem kenti hem de okulu en iyi şekilde temsil etmenin gurur ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.

"İnanarak yola çıktık"

GKV’li Takım Koçu Müslüm Kaya ise kendileri için anlamlı bir şampiyonluğu imza attıklarını ifade ederek, yola ise inanarak çıktıklarını kaydetti. Kaya, "İnanarak yola çıktık. Bize inananların desteğiyle bu gün Gaziantep’e şampiyon olarak dönüyoruz. Maçlarımız çekişmeli ve zorlu geçti. Ama sahip olduğumuz inancı kaybetmeyerek ekip ruhu ile hareket ettik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başata GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy ve Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcımız Can Hoşcan, antrenörlerimiz Vedat Oğuzcan ve Mahmut Şahinler olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizi daha zorlu maçlar bekliyor. Türkiye finallerine çıkarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Ekip arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Takımın bugün Gaziantep’e dönmek için Elazığ’dan yola çıkacağı da ifade edildi.