Gaziantep'te yeni 9 mahallede ilk kez muhtar seçiliyor

Gaziantep'in merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi Meclisi kararıyla mahalle olan 9 bölgede muhtarlık seçimi yapıldı.

Gaziantep’in merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi Meclisi kararıyla mahalle olan 9 bölgede muhtarlık seçimi yapıldı.

Gaziantep’te 143 mahallesi bulunan Şehitkamil ilçesine 9 yeni mahalle daha eklendi. Belediye Meclis kararı ile mahalle yapılan yerlerin muhtarlarının belirlenmesi için seçim yapıldı. Çamlıtepe, Gaziler, Humanız, Sacır, 15 Temmuz, Sancaktepe, Göktürk, Alparslan ve Fıstıklık mahallelerinin sakinleri, ilk kez seçilecek muhtar için oy kullandı.

"Mahallenin Adını Sen Koy” anketiyle gündeme gelen mahallelerden biri olan 15 Temmuz Mahallesi’nde 4 muhtar adayı yarıştı. Muhtar adayları Cem Bilal Arık, Mehmet Baturu, Muhammet Ebren ve Mehmet Uğur, birlik ve beraberlik mesajı vererek seçime girdi. Muhtar adaylarından Cem Bilal Arık, nezih bir mahalleye dönüştürmek için muhtar adayı olduğunu belirterek, "Mahallemize yapılacak çok hizmet var. Muhtarlığı halka hizmet olduğunu düşünüyorum. Muhtar seçilirsem sosyal aktiviteleri ile spor alanlarıyla yerel yönetimlerle irtibatlı bir şekilde çalışıp mahallemize layık olmaya çalışacağım” dedi.

Adaylardan Muhammet Ebren ise, "Mahallemizin adı olan 15 Temmuz’da yaşanılanlara layık bir şekilde hizmet etmek istiyorum. Ayrıca mahallemiz her geçen gün daha da büyümekte ve gelişmektedir. Bu mahallenin isteklerini, eksikliklerini yerine getirmeye çalışacağım” diye konuştu.

Diğer adaylar Mehmet Baturu ve Mehmet Uğur da mahalleye en iyi hizmeti verebileceklerine inandıkları için aday olduklarını söyleyerek, birbirlerine başarılar diledi.

Gün boyu süren oylama işleminin ardından oyların sayımına geçilecek. Sayım sonunda en çok oyu alan aday muhtar olacak.