Kaplan Çanakkale Zaferini kutladı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, vatan savunması için canlarını ve mallarını bir an bile düşünmeden veren asil bir neslin torunları olmanın gururu yaşadıklarını bildirdi.Kaplan,...

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, vatan savunması için canlarını ve mallarını bir an bile düşünmeden veren asil bir neslin torunları olmanın gururu yaşadıklarını bildirdi.

Kaplan, Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin var olduğu günden beri bağımsızlık ve özgürlüğe önem verdiğini belirtti.

Bir çok devlet kuran bu milletin bir başka devletin himayesinde yaşayamayacağına dikkati çeken Kaplan, “Orta Asya’dan Anadolu’ya gelinceye kadar bir çok devlet adıyla tarihe ismini kaydettiren atalarımız bu topraklarda da büyük devletler kurarak bağımsızlığa verdiği önemi göstermiştir. Özgürlüğe bu kadar önem veren ataların torunları tabi ki başka milletlerin himayesine girmeyecekti. 1915 yılının mart ayında dünya haykıran atalarımız, ‘baş verir, toprak vermeyiz’ dedi. Her türlü zorluğa rağmen mücadeleye devam eden atalarımız düşmanın gücü karşısında eğilmeden, bükülmeden savaşmış ve bu cennet vatanı bizlere miras olarak bırakmıştır. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kıymetli mirasına ömrümüzün sonuna kadar bizler, bizden sonra da torunlarımız sahip çıkacaktır” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin bir kez daha test edildiğini vurgulayan Kaplan, ülkesinin huzur ve refahı için alanlara koşan vatandaşların hainlere hak etikleri dersi verdiğini ifade etti.

“Bizim için vatan her şeyden önce gelir” diyen Kaplan, vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmayacağını vurguladı. Kaplan, bir asır önce canlarını feda eden şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirterek, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutladığını kaydetti.