Özel Sanko Okullarından Ankara sanat turu gezisi

Özel Sanko Okulları tarafından Ankara Sanat Turu gezisi düzenlendi.Özel Sanko Liseleri 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı gezi kapsamında önce Anıtkabir'e giderek, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa...

Özel Sanko Okulları tarafından Ankara Sanat Turu gezisi düzenlendi.

Özel Sanko Liseleri 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı gezi kapsamında önce Anıtkabir’e giderek, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Özel Sanko Okulları adına Anıtkabir defterini imzalayan Sanat Zümresi Başkanı Ozan Tekin, deftere ise "Özel Sanko Okulları olarak, Güneydoğu’dan, Gazi Şehir’den tüm dünyaya açılan bir eğitim ekolü olmak üzere çıktığımız yolun 16. yılındayız. Öğrencilerimizi akademik, sosyal, topluma lider ve model olabilecek, evrensel bilgi ile donatılmış, yerel değerleri özümsemiş, ülkesine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla misyonumuz çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu misyonun ’sanat’ başlığını güçlendirmek için çıktığımız yolculuğun ilk durağında öğrencilerimizle birlikte huzurundayız. Atatürk, Türk Milletini uçurumun kenarından sarsılmaz azmin, kararlılığın ve dehan ile kurtardın. Biz de Özel Sanko Okulları olarak senin çizginde yol alacağımıza, soluksuzca çalışacağımıza, milletimizi uygar medeniyetler seviyesine ulaştıracağımıza söz veriyoruz" ifadelerini yazdı.

Etnografya Müzesi gezisi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri ve ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı gezisi ile devam eden sanat turu, Ankara şehir gezisi ve Devlet Tiyatrosunda izlenen “Rumuz Goncagül” isimli oyunla son buldu.

ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Özel Sanko Okulları Resim Öğretmeni ve Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen’in sergisini de ziyaret eden öğrenciler, bir anlamda öğretmenlerini Ankara’da yalnız bırakmamış oldu.